A Dunán

Nagyon szeretem ezt a fotót, mert minden olyat hordoz magában, ami akár az első elszökés otthonról, fölvettem apa kalapját, hogy nagyfiúbb legyek, és nekiindultam a világnak, és közben a Szentendrei szigetig jutottam, és ott elbizonytalanodtam. Utalnék itt a Csaba által felolvasott Adrian Mole naplójára, és abban a szökés jelenetre. Szóval ez az egyik vonal, ami ebben a képben nekem élmény, vagy impulzus a felszínre jön, a másik az, hogy ennek a képnek nekem a jelentős mozdulata az, ahogy hozzáér, megsimogatja a vízfelszínt. Ott van a kép dinamikai, érzelmi csúcspontja. Ha ezt el tudjuk fogadni, akkor azt mondom, hogy egy kicsit a vágással, vagy a kompozícióval ennél a képnél is érdemes lenne megfontolni, hogy akár így, utómunkával, mondjuk egy ollóval végzünk egy vágást, mégpedig a képnek a jobb oldalán, a vaskorlát első, hozzánk közelebb lévő feketére sötétedő oszlopánál. Azt az oszlopot még rajtahagyni, de ami utána jön, az a rész, ami kifut a kép jobb szélére, azt már levágni. Ugyanis most az ember így pilinckázik az oszlop egyik és másik oldala mellett, miközben a másik oldalon nem nagyon történik izgalmas dolog, az csak tömegében jelentős. A kép története az oszlopnak a bal oldalán fogalmazódik meg. Ezért én, ezt erősítendő, ezt a vágást mindenféleképpen megcsinálnám. De a képpel én abszolút egyetértek, és a három csillag megvan. Nagyon érzelmes fotográfia. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

gyóóó
még hat csillag
:)

eletveszelyesen vagany foto :) ff-ben hozza is az uzenetet. szeretem

Engem is a kép dinamikája fogott meg. Tetszik és érzem benne a magányt.

Mondjuk, ez érdekes, amit utóbb a Tamás mondott. Vajon az eredeti színében milyen érzéseket váltott volna ki?

Bocs, Zsuzsa, de nekem ez nem magány. Dinamikus a kompozíció és a szituáció is inkább vagány, fiatalos. De mivel ilyen, ezért nagyon is tetszik.

Nem tudom hova mászott be, de elég veszélyesnek tűnik. A nap-csíkok nagyon tetszenek. A magány is átjön. Jó kép, gratula!

Nem tudom ki ő, csak ott volt, és adta magát a helyzet mindkét képnél...természetesen enedélyt kértem a fotókhoz :)

Hű, te valakivel együtt fotóztál? Ez olyan hasonló alak, mint az előbb képen. Nem semmi lehetett oda kimászni neki! Erős kép, nagyon magányos, már-már az az érzésem, hogy a vízbe veti magát.. Érdekes és nagyon tetszik, hogy csak az a piciny sáv látszik az arcából, mégis láthatóak belőle a vonásai. Remek fotó!

Új hozzászólás