Egy macska titkolatlan vágya
'Hej, ha én tigris lehetnék és elehetném előled a halacskát!'.

Hegyi Zsolt kedvenc képét látjuk itt, azért nem merek 3-nál kevesebbet adni, mert ha ezt a macskát rámengeded, akkor tuti, hogy többet az estiskolán nem fogunk elemezni képet. Ha lehetőség volna rá, akkor ezt a gesztusképek közé tenném. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

Jesszusom! Teljesen berezeltem!!!!!!!! *vacog vacog, remeg remeg* (és még hogy villog a szeme!)

Békés ember vagyok, már csak azért se engedek rá macskát senkire, mert nekem nincs is. Sosem volt, sosenem lesz. De ha lenne se tenném. Úgyhogy a citromdisznót felajánlom a macskának. :-)

Párdon megint a href mellőzéséért.

Egy beszélő/hangutánzó madár. Na, rá mindenhol azt mondják, hogy igazi egyéniség. :-)

Zsolt, a kutyák ugyanígy egyéniségek... csak te elfogult vagy macskairányba. Ami rendben is van, én meg kutyairányba vagyok elfogult. :-)

Nincs valakinek beója? Rég szeretnék, kíváncsi lennék, mit mond róla az, aki együtt él eggyel.

Márk! Beh szépen játszol a múlt húrjain... :)

Mikor apám eltörte a lábát és kórházbavitték a mentők megműteni a lábát, majd kb 2 hétig bent feküdt, addig a kutyánk otthon kb a halálán volt. Nem akart enni (a szomszéd etette addig, ő szokta, ha a gazdi távol van), teljesen deressziós volt, azt hitte mindenki, hogy haldoklik. Aztán hazatért a fater és felélénkült. Pedig abszolút neveletlen kutya volt, apa sosem szeretgette, nem sokat foglalkozott vele, csak kiskorában kicsit.

Márk, látom nem hagy nyugodni a kérdés. Mind a négy macska egyéniség, a négyből egyik vadóc, ő este jön oda hozzánk, napközben játszik. a másik a szöszi, az elég nárcisztikus, őt nem lehet szeretgetni, ha ő akar, jön dorombolni, csak ne érj hozzá, azt nem szereti. a harmadik a princ, ő összebuccolja a fejét a szakállammal, és végignyalogatja a karomat. a cili az meg együtt szokott sziesztázni, de ha olyanja van, felül az ölembe nézni, mit csinálok a gépen.

viszont amiben mind egyforma: ha bárki beteg a családban, az összes macska odamegy hozzá, köréfekszenek, mellé, a szőnyegre elé, szóval abba a szobába, ahol van, ha felkel és leül a konyhába, akkor oda, tehát amint valakinél valami baj van, az összes macska egyként amíg nem jön rendbe, mellette van. olyannyira működik ez, hogy jelzőrendszer is, amikor valaki mondjuk megfázik, a macskák előbb érzik, mint a gazda, hogy valami nem kóser.

Zsolt: egy disznót kapsz ezért a novelláért!;) (de akkor add meg a Szőkének is légyszi:D)
De ez azért talán csak azt bizonyítja, hogy okos volt vagy erős a reflexe. Lehet, hogy egy macska okosabb, mint egy kutya, de azért a kutya az csahol és rázza a farkát, a macska meg maximum odadörgölőzik (szerintem elég pofátlanul) hogy szeressék.

Kréta a tábla előtt és épp ír. :)

Árpi !A Milkát szeretem,de én nem dohányzok.

Kedves Zsolt!Megmondod mi a jelem?Az én macskámat Dorminak hívták.

Igen félelmetes kis macsek:)

Anita, én meg tudom mondani, mi a jeled, de gondolom nem erre vársz. :))

A macskára: akinek nincs macskája, az sztereotipizál. Nincs ezzel baj, hisz mit tud tenni mást, ha nincs saját tapasztalata. Fifi volt az én macskám, 4 macskából az egyik. A macska választ magának gazdát, nem fordítva. Fifi választott. 6 évig élt. Akkor kapott macskaleukózist. 2 hétig vittem infúzióra. Egyik este már nagyon a végén volt, addig szótlan volt és elfogadó. Akkor este nyekegett (macskások tudják, mint amikor vadászik, vagy jelez), és jött oda hozzám, alig tudott járni már. Jött és hívott be a fürdőszobába. Mentem vele, lefeküdt a szőnyegre. Mondom ott hideg van, visszahoztam a radiátorhoz. Aztán aludt. Majd mikor mentem volna lefeküdni, felébredt és hívott megint a fürdőbe. Bementem vele. Mint régen, dorombolt, nézett. És beszélt, ahogy régen. (mindegy, nem magyarázom el, én tudom, hogyan, van ilyen). Kihoztam inni, hátha szomjas, a konyhába. Aztán lefeküdtem aludni. Éjjel kettőkor még hallottam valami mocorgást. Visszaaludtam. 4-kor lementem és a Fifi a fürdőszobaszőnyegen feküdt, már nem élt. Mellesleg Fifi volt az a macsek, aki ha beteg volt, egyből olyan helyet keresett, ami könnyen takarítható - hülyeségnek hangzik, de amikor hasmenéses baja volt, akkor is a fürdőcssempére fosott, amikor hánynia kellett, a fürdőbe ment be hányni, szóval soha nem fordult elő, hogy akár padlóra, akár szőnyegre. Akinek van macskája, tudja, hogy tiszták és figyelnek sok ilyen dologra, de Fifiben ez extra erős volt. Hát így. Mondom, van kutyánk is. De a kutya ennyire erősen soha nem kommunikált. Persze, szeret, jelez, sok minden működik, de közel se ennyire, közel se ilyen egyértelműen.

Aureliano! Szerintem már a második ismétlés volt. Direkt.
Anita! Szerintem a te jeled egy izé, vagy egy bigyó. Pedig nekem első ránézésre egy fekete hamutálba tett cigi jutott eszembe.

Jó,jó ez az ikonimádat,de valaki értékelhetné az én jelemet is.Ki mit olvas ki belőle?Visszatérve a macska kérdésre:Nekem volt egy nagy vörös macskám.Idős volt mikor hozzánk került.Kidobott állat volt,úgy találtuk.Hím,sőtt vezérhím volt.Az összes addig itt területén osztozó bajtársával összeveszett azokon a bizonyos napokon.Imádtam,és ő is csak engem.Valami "barom "ember megmérgezte...A szemei befordulva...Orvost hívtunk hozzá.(A cicámnak az volt a szokása,ha hazajött,vagy elment otthonról,"köszönve" nyávogott.Ezt érti aki hasonló cicával bír)Én néztem a haldokló állatot,és csak akkor sírtam,mikor megismert és "elköszönt"tőlem.Meghalt,mire a doki kiért...Most egy pulink van .Őt is imádom,olyan mintha a tesóm lenne.Játszik velem,vagy én vele?dDe a páromat tekinti falkavezérnek.(Áruló!)Másért szeretem őt,mint a nagy vörös cicát.

Árpi, szerintem jó ötlet az ikonmonománia, az, hogy minden hozzászólásod alá, vagy néha a helyére egy tehenes megjegyzést teszel. Kíváncsi vagyok, hány ilyet lehet ismétlés nélkül leírni.

pödröttbajusz

Magam sem tudom. Próbálok idomulni. Úgymond barátkozom.

Te Árpi, új jelre hajtasz vagy tényleg telitalálat a milkaálom? :)

Ha már ilyen kutyásmacskás topic lett:

mondom, ne keverjük már a kóbor állatot a házival. A kóbor kutyánál veszélyesebb, büdösebb.... nincs ennek értelme. Mivel van kutyám és macskám is, tudom, mi a helyzet velük. Ha komolyra fordítjuk a kérdést, mindkét állat önmagáért fontos, egyikben ez a jó, a másikban az. Én azért szeretem kerülni a sztereotípiákat, mert fárasztó velük harcolni.

A házimacska értelemszerű, hogy ivartalanítva van. És cseppet sem büdös. Mellesleg ha a kutyának nem akarunk utódot, célszerű ivartalanítani a kutyát is. Hogy melyik állat mekkorát fekál, szerintem nem vita kérdése. Girnyó kutya az, ami összevethető szarásban a macskával. :)

Mindkét állat ragaszkodik a gazdájához, ha az szeretettel tartja. A két ragaszkodás között alap eltérés van. Nekem kevésbé jön be a kutya feltétel nélkülisége, jellemhiba határon mozgó megalkuvása. Valahol olvastam, van benne igazság: a kutya feltétel nélkül rajong, a macska szeretetét ki kell érdemelni.

A mi kutyánk egy jellem. Nem lehet lekenyerezni. Nem tesz meg semmit kajáért. Nem pitizik. Akit szeret, annak hagyja, hogy kényeztesse. Akit nem, azt otthagyja.
Lehet, hogy nekem macskám van???

Másrészt a macska épp úgy teleaknásítja a kertet, mint a kutya, csak húz rá egy lehelletnyi homokot, hogy ki se tudd kerülni, mindenképp belelépj.
És a kanmacskánál büdösebb állat meg nincs. A görény sírva könyörög a receptért.

A Bobby, hát persze. Mondtam én, hogy általánosítasz. Én is. :-)

Nóra, kérlek Bobbyval ezt majd alkalmasint beszéld meg, hogy a tudattalanjának hátuljából kihozza ezt a tudást előre, mert most ott tartok, hogy zsákot varrok a seggére.

Valahogy minden megjegyzésem egy (itt épp egy egész visszafogott) vitát generál.:-)

A kutyák eléggé kényesek arra, hogy hová szarnak, de ezt már mondtam. El is kaparják, ha tudják, bár ez az enyémnél pont elég viccesen működik. :-)

A tehéntrágyával bezzeg fűteni is lehet!

No jó, macska is szarik, de mondjuk egy házimacska, mint a mieink az az alomba szarik, és nem összevissza. Elkaparja, kész. A kutya meg mint a VIM-es doboz, akkorákat, oda, ahol épp jólesik neki. Hát így.

Ja, és a házi meg a kóbor állatokat nem jó keverni egy összehasonlításban. Semmivel se jobb hallgatni az utcán kóborló kutyák miatti kutyahörgést és acsarkodást éjjel kettőkor, sőt.

Márk, azt a kopaszkutyát én is szívesen megütném!

Pedellus: Nálunk a szomszédban csupa tiszta macska lakik, mind hozzánk jár szarni. Az egész kert tele van macskaszarral. És éjjelente ott bagzanak a teraszon, és fel vannak háborodva, ha kinézek rájuk seprűvel (persze én is fel lennék, ha bagzásom közben jönne valaki seprűvel). Szóval nekem sem a macsak a kedvencem.

Ellenben ott van Fifi, aki teljesen önzetlenül szereti az hasát.

Jó, egy sztefforcsirterriert nem is veszek kutyaszámba:D Meg a kopaszkutyáját annak a meleg vivásnak.:D Azért van egy szint, amit meg kell ütni, hogy háziállatról beszéljünk.:)

A tehén bezzeg nem bánt senkit. Azzal csak annyi gond van, hogy nem szabad a lucernásba engedni, mert felfúvódik.

Hát, erre a szereti a gyerekre ne igyál gyorsan ható mérget. :) Van kutya, amelyik elviseli, néhány szereti is. Akár. És nem kevés kutya utálja.

A kutya nem ilyen egyszerű, hogy önzésből a kajáért tesz mindent. Például egy kutya szereti a gyerekeket. Csomószor mentette már meg a kutya a gyereket valami balesetnél, pedig nem az etette. Ez a szép. Mancs powa!;)

Szerintem rossz megközelítés valamit hasznosság szempontjából megítélni.

hehehehe Meg azokhoz, akik allergiásak a macskaszőrre.

Mult heten voltam egy panellakasban ahol nyulat tartottak. Kerdem hogyhogy??? Aszongya az ipse, hogy eddig macskat tartottak, de az felugralt mindenhova es osszeszorozott mindent. Ez meg nem ugral es ugyan olyan aranyos. Nezze csak meg, hogy hogy labdazik.... Felfujtak a szekrenybol elovett strandlabdat es a nyul, mint egy otvenes evek beli focicsatar vegigvezette az orraval az egesz lakason.... csak dorombolni nem tud.

Önzésről azért nem beszélhetsz, mert akkor kell ennek ellenoldalának is lenni, hogy a kutya önzetlen. Na de ez meg nem igaz, mert a kutya úgy működik, hogy kajával megveszed. Tehát nem önzetlen, hanem éppúgy érdekek működtetik, mint a macskát. A macska annyival van előnyben a kutyához képest, hogy talán több eredeti ösztön maradt benne a háziasítás során, mint a kutyánál.

MIndegy is. A macska is jó valamire és a kutya is, ha az ember szempontjából nézzük. A macskát lehet figyelni, hogy milyen amikor vadászik, milyen, amikor éli az életét, a kutyát lehet abajgatni, a macska jószagú, a kutya - hát a kutya nem jó szagú, de mindegy, kis hendikepp, a kutya ha akarod és alkalmas fajta, akkor védi a házat, a macska megeszi az egeret, meg még millió sztereotípia.
Azzal van baj, amikor a sztereotipizálás áldozatává válik maga az alany. :)

Szerintem a legjobb állat, aminek nincs párja e Föld kerekén, az a TEHÉN. :D

Hát, a kutya ahhoz az emberhez áll közelebb, aki az alázatot többre értékeli a szabadságnál.

Most bonyolítom is kicsit: A macska az macska, a kutya az kutya.

De ha annyira egyszerűsíteni akarsz, akkor a macska kisebb, mint egy kutya. Hogy lehet fordítva is? De nem ám! Ami a macskánál kisebb az a kiskutya, ami nem összetévesztendő a kutyával. Vagy most nem is lett egyszerűbb?

A szabadság és az önzőség szinte szinonímák.

Nem lehet annyival leegyszerűsíteni, hogy a macska önzőbb?:-)

"Azért épphogy de, mert a macskát nem kell nevelni, mert nem is lehet, és ha akarja egyszer csak odébb áll. A kutyát viszont meg kell nevelni meg minden, és ő hűséges lesz. Szerintem szép történet."
Márk! Mindjárt elbőgöm magam. Hogy te milyen romantikus vagy... :D
Nóra, Zsolt, Márk! (Figyelitek milyen illedelmesen betartottam a sorrendelt. Hiába, a jó neveltetés:)) Szerintem a macska szabadabb, mint a kutya ez a nagy különbség, és ezért a kutya közelebb áll az emberhez.

"Vár az ember,,vár a macska.Egyedül ők várnak.Tudják,hogy jövök.Várnak egy napot,talán még másnap is visszajönnek..A macska okos állat.Okosabb mint az ember.Sokáig nem várakozik.Elmegy más felé."Scháfer Erzsébet

Új hozzászólás