Egymás mellett

Egymás mellett

Az elgondolás jó, és egyébként a ritmus is. Azt én értem, hogy ebben az egészben a hajó, meg a kacsa hogyan szerepel. Hozzátenném, hogy van egy negyed-félfoknyi eltérésünk a vízszintestől a horizontnál, ez nem annyira jó, de ez kiküszöbölhető. Azt tudom mondani, hogy maga, a ritmus jó. Én nem csinálnám ezeket a vignettálásokat, tudom, hogy divat, de pont ettől nem jó. Lehet maszkolni. Más a maszkolás, amikor valamit körberajzolok, a határvonalat életlenítem, és utána ott elkezdek játszani a tónussal, és más az, amikor azt mondom, hogy rárakok egy effektet, körbe vignettálom, és aztán majd lesz valami. Ettől van az egésznek egy filmes hatása, én ezt értem, és itt főképp az ilyen szuper 8-as filmes hatásra gondolok (70-es évek vége), de nem lehet ezt ráhúzni mindenre. Itt nem érzem ennek annyira indokát. A színeket jól roncsolod, azzal nincs baj, de ha még ezt a vignettálós őrületet is ráteszed, attól már nekem az egész elmegy egy ilyen fecsegésbe, túl van dumálva. Hagyni kell szépen az egésznek a líráját magában dolgozni, a hajó, meg a kacsa megoldja. Tudom, hogy a giccset akartad visszavenni, hogy erősítsd egy kicsit a drámát, de nem kell. Néha hagyni kell ám azokat az érzelmeket megszólalni. Nagyjából ennyi. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

22
Értékelem!

Szia Anna! A hétfőn este (jan. 27) 8 órától kezdődő kultúrblokkos adásunkhoz ezt a képedet választottuk, ha időd van, meghallgathatod, akár archívból is. Köszi.

16
Értékelem!

Bevallom őszintén, tényleg volt bennem egy félelem, hogy nagyon elmegy a giccs felé a kép, és ezt semmiképp sem akartam, mert akkor esélytelen, hogy közölje az üzenetet, amit szeretnék. Ezért húztam rá nagyon a kéket, hogy ezt ellensúlyozzam. Csak most meg - ezek szerint - két szék között a földre ültem. Köszönöm az elemzést! :)

14
Értékelem!

Amúgy Ágival nagyon egyet értek - bár mivel alig négy hete vagyok tag, azt a sokféle fotót még egyáltalán nem láttam, így még tanulnom kell, mi itt az átlag és mi nem. Szóval tényleg csend meg magány. De valahol bizonyos barátságok is ilyenek - vagyunk egymás mellett, hidegben, bámulunk magunk elé a nagy világba és rohadtul magányosak vagyunk, minket körülvevő emberek ide vagy oda. Néha ezt érzem és ezért is tettem a barátság kategóriába.

20
Értékelem!

Ps, nem szűrő, csak színgörbe eltolás (meg kontraszt, keret) - és egyébként kék, nem lila. Direkt van, szeretek alakítani a képeken (ez ilyen személyes alkotói hülyeség), valahogy a hideg Balatonhoz, meg a kép hangulatához ("egymás mellett levés") ezt a hűs, kék árnyalatot találtam passzolónak.

17
Értékelem!

Jaja, ez a szűrő mostanában divatos, és kompozíció ide, hangulat lehetőségei oda belesimul az átlagba, elveszti a személyességét. A divatos effektek éppen ezért szerintem veszélyesek.

17
Értékelem!

Ezzel viszont bajom van. Kérlek írd meg, hogy ez a lila színtorzulás szándékos-e?

17
Értékelem!

Nézegettem, hogy ehhez a képhez még nincs hozzászólás, ilyenkor mindig kicsit elmélázok, hogy miért lehet ez. Itt azt hiszem azért, mert már olyan sok ilyen képet láttunk itt, főleg a magány meg a csend leckébe, hogy eléggé nehéz újat mondani vízparttal meg emberekkel. Egyébként a kompozíció jó, nem nagyon lehet belekötni semmibe, csak kissé olyan távolságtartó, és gondolom a kommentelő ember is ezért nem tud mit mondani.

Új hozzászólás