Elégia

Petri György verse

Örülök, hogy Petri Györgyöt favorizálod, és ezzel az estiskolások is kapnak belőle, fontos Petri. Az előzőekben látott technikai megoldással dolgozik Tamás, viszont ami az előző képnél működött a lépcsőházas képnél, hogy mellé van fénymásolva a szöveg ez itt most esetleges. Nem látom, nem értem, hogy miért ilyen kusza ez az egész. Ferdén van berakva a vers, de ezt nem indokolja a kép fölső része. Ráadásul az egész olyan, hogy valamiért a kép jobb oldalán van egy lapszél, ami nincs befejezve. Mindehhez képest, ami fölül történik ezzel a zölddel túl van megint beszélve. Van egy vers, akkor ne akarjunk túl erős szimbólumokat hozni, mert akkor az egész olyan lesz, mint egy versenyfutás, hogy most Petri György, vagy Bojtár Tamás futja le a 100 métert 10 másodperc alatt. Itt nem hiszem, hogy versenyre kellene kelni. Pont az a lényege az illusztrációnak, hogy valamit alátámasztasz, valamit kiemelsz magadnak szubjektív módon abból az érzületből, amit például egy vers esetén a vers közöl, és megpróbálsz egy ritmust, egy párhuzamot létrehozni lelki értelemben. Ha ezt a képet megnézem, és magát a formát veszem ezzel a halszemoptikás megoldással, ez tökéletesen elég még fehér-feketében is. De ezzel a zölddel olyan szinten idegeníted el ezt az egészet, hogy nekem ez így sok. Ez a kép fekete-fehérben tökéletesen rendben lenne ehhez a vershez. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

23
Értékelem!

Köszönöm az elemzést. Talán eltúloztam a színekkel. A nagyobb gondom, a szöveg összehozása a képpel. Nem internetre és nem albumba, ahol egy oldal szöveg, egy oldal kép, hanem falra. Téged is megkérlek, ha van ötleted mondd el! Azt szeretném, ha a szöveg beépítése kifejezné a Petri kötethez (versekhez) való személyes viszonyomat. Én sajnos elakadtam.

22
Értékelem!

Feri: Nem volt szándékom szürreálissá tenni a képet. Élvezhetetlenné igen.

17
Értékelem!

Kedves Tamás, én nem igazán értek az irodalomhoz, és valaki remélem visszaigazol, de szerintem ez a vers inkább irónia, mint bármi más. A képed meg ezekkel a szinte az élvezhetetlenségig elnyomott színekkel nekem eléggé szürreális, ezért nem is értem miért hoztad kapcsolatba a kettőt.

22
Értékelem!

Kedves Sándor! Nem egyáltalán veszem bántásnak. Ha kicsit bővebben kifejtenéd, az lehet, hogy még segítene. A téma tehát az illusztráció, mi igen és mi nem...

20
Értékelem!

na mindegy...nem bántás képen de ez az illusztráció nekem nem nem nem..................

24
Értékelem!

azt hiszem már értem miért nem az 51.leckét kéne előbb megcsinálni....javaslom szépen lassan kezd az 1. leckével....

Új hozzászólás