Élettér

Szakmai szempontból tökéletes képet látunk, átgondolt munkát. Az előző Fehér Vera – Élettér című képhez képest azért tudom azt mondani, hogy egyetértek ezzel a képpel, - hiszen az előző képnél mondtam azt, hogy láttam, találkoztam a Verával, még talán azt is lehet mondani, hogy nagyon szeretem a Verát - mert ez a kép abban különbözik az előzőtől, hogy száz százalékosan benne van a Vera. Az mindegy, hogy a Vera lába van-e ott a tükörben a kínai papuccsal avagy sem, de az biztos, hogy attól válik élővé és nem csak egy struktúrafotóvá ez az üzenet, hogy az ember lába megjelenik a tükröződésekben. Az emberi szimbolikákról lehet egy csomót beszélgetni, vitatkozni, hogy az alma vajon a tudás vagy a bűnbeesés almája-e, és hogy a háromszoros alma, és hogy ez miért van a lába között az alkotónak, majd ti ezt esetleg a fórumon ha beszélgettek, vagy a hozzászólásokban biztos végigelemzitek.
   Azért tréfás a Vera, vagy trükkös – folytatja Hegyi –, mert bocsánat, ott a lába között van egy alma, ami tükröződik, aztán itt meg hol a lába? Tehát hogy létrehozott valami olyan tükröződési helyzetet, amivel tulajdonképpen, mint egy zsonglőr játszik.
   Jó, csak én – veszi vissza szót Szőke – nem véletlenül nem akartam most egy logikai eszmefuttatáson végigszaladni, hogy egy széttett láb között lévő második alma, vajon honnan pottyant ki, és hogy az almák sora mit jelent. Én nem véletlenül nem tettem meg, hogy elkezdtem volna a filozófiai üzenetrendszerét boncolni ennek a képnek, miközben az is elképzelhető, hogy ha egyszer egy meleg tea mellett, vagy egy kávé mellett egy pici kis kávézóban leülnénk, valószínűleg az lenne a következő lépcső, hogy igenis mi a képek szimbolikája. De most elégedjünk meg annyival, hogy három disznó. (szőke-hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

25
Értékelem!

Nem saját monitoron láttam meg először ezt a képet és már akkor elkapta a tekintetemet. Most, pár alaposabb megtekintés után azt a flakont én is könnyed feledném, de ettől függetlenül végre valami, ahol még én is értem a hétfő délutánt.

28
Értékelem!

semmi baj a színével, ha barna, ha se, nem von le egy centi sem a képből.

23
Értékelem!

Biztos az én monitoromban va a hiba. Sajnos már öregecske és elég sötés a képe.
Nekem egészen barna-fehér tónusú, de akkor ez technikai malőr. A kép meg jó.

23
Értékelem!

köszönöm! talán más színbeállítású monitorokon másmilyen lehet a kép színe. az én monitorom világos, és olyan ez a kép, mintha feketefehér lenne, épp csak egy kis barnás árnyalattal.
ha egy monitoron mondjuk nagyobb kontraszt van bállítva, az a színt is megemeli, és harsányabbnak tűnhet, pedig nem ez volt a cél.
egyébként a flakon szerintem azért nem zavaró, mert valahol az egész kép egy enyhe spontaneitásból épít. ha nagyon le akartam volna tisztítani a mindennapi antiszimmetriától a képet, akkor a tükröződő csempevonalak követnék az igaziak vonalát, nem lenne ott a konyharuha, meg a hatalmas karc sem a negatívon.
valami miatt én mindig otthonosabbnak érzek egy képet, ha nincs ridegre tisztítva. ez a heppem :)
üdv!

23
Értékelem!

láttam már valahol, jó ez a játék a belső külső terekkel

21
Értékelem!

Jók a fények, és szellemes a játék a hol tükröződő, hol meg valódi almákkal.
Ez a barnított szín nekem olyan mesterkélt. Nem ad többet mint fekete-fehérben.

25
Értékelem!

egy alma, két alma, három alma. egy disznó, két disznó, három disznó.
ez csak kukacoskodás, de nekem az a flakon ott zavaró...

Új hozzászólás