Elment...

Elment...

...de én maradok.

Zoli, ez nagyon precíz, gratulálok! A formák, a döntés, a tömegek, minden a helyén. Nem tudok mit mondani mást, ez jó. (hegyi)

Hozzászólások

Elnézést a késedelmes reakcióért. Köszönet az elemzésért, örülök hogy működött minden geometrikussága ellenére vagy éppen azért. :)

István, ez a techno-kehely, na ez nem semmi kifejezés, köszönöm! Tény és való, hogy ez az urbánus önmagam, és az is tény, hogy erősen geometrikus. Örülök, hogy tetszik!

Zsuzsa, nagyon köszönöm a leírtakat! Való igaz, hogy szeretem a geometriát, a formák játékát, a perspektívákat -- és általában ennek van nyoma a képeken. Pontosabban mondva szeretném ha lenne. A metró meg már kiskoromban is érdekelt -- akkoriban ment a tévében a Világ metrói sorozat.

A tükröződő önmagam meg valóban inkább csak jelzésértékűen van jelen, mint egy beleolvadó része a nagy egésznek. Ebben, és abban hogy éppen ezzel tértem vissza ide ismét van némi utalás.
Egyébként ez a halszemes dolog érdekes, mert ahogy "kitekeri a teret" olyan kívülállóvá is tesz. Annyira kitágítja, szürrealizálja(?) a környezetet, hogy a függőleges és egyéb reális világban értelmezhető, fontos dolgok már súlytalanná válnak, és marad pőrén a geometria és az absztrakt megközelítés. Igazából ez az egyik legelső halszemes képem, és szokni kell mire is jó ez a világ.

Az a padlón levő négyzet-kör kombó tetszett nekem is, mert ad egy fix pontot az egésznek. Egyébként nekem a zöld fény a kedvenc részletem -- gyanítom az volt ami elindított, a többi meg jött köré.

Nagyon organikus lett ez a techno-kehely :) szép osztások szabdalják, nagyon szép ez a spirál-játék, és az az örvény oda a súlypontba. Tetszik nekem is!

Szépen szerkesztett tér, pici finomságokkal belakva. (A négyzet a zöld körrel a bal alsó sarokban, és a távoli piros ajtó.)
Azonban „önportré arc nélkül” feladatmegoldásként tekintve, s a kép egészét ezen keresztül nézve, még érdekesebbé válik számomra. Mesélős jellemrajz, amennyiben valóban vállalod, … és most szándékosan figyelmen kívül hagyom a tükröződő önmagad, hiszen mit sem számít (nekem), hogy ott van-e a képen, mert minden más képi elem jóval pontosabban ír körül téged.

Köszönöm Gábor! Lehet azért ez még túl steril, túl üres, túl távoli...

Ez nagyon rendben van. Tetszik.

Új hozzászólás