Előtt

Szeretjük ezt a képet, Dani már kimondhatjuk, hogy nagyon erős grafikai jelekkel dolgozik. Tárgyszerűen felsorolva van egy úttest, egy zebra, és egy dió vagy gesztenye, vagy kis gömb. Ez egy nagyon érdekes filozófiai-történeti felfedezés, nagyon érdekes, hogy ugye keressük a gyereket ezen a képen, és csak a gyerek jele, ez az elgurult golyó, miközben a Danii jelzi, hogy az úttesten vagyunk, tehát ebből egy egészen drámai végkifejlet felé is elindulhat a fantáziánk, vagy akár efelé a snúrozás felé is, hogy a gyerek elment mert vacsoráznia kell, és otthagyta a labdáját. Ami itt felmerül, hogy a fenti résznél azt a zebracsíkot, ami félig van meg, én levágnám, hogy szürkével fejezzem be a képet, három zebracsík után, és ez így kompozícióilag is nagyon rendben van. Három disznó, és köszönjük szépen. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

52
Értékelem!

igazából én is ezt várom, ettől ez a címe, hogy: előtt.
de ezt ne mondjátok el senkinek.
:)

55
Értékelem!

Én megvártam volna amíg megsül a gesztenye. :)

37
Értékelem!

Én nem vágtam volna, hanem ha egy picit jobbra mennél (max. 1 métert), vagy a gesztenye egy picit jobbra lenne még, akkor szerintem ez a szög rendbejönne és a mondanivaló sem változna. :-)

37
Értékelem!

Én nem vágtam volna, hanem ha egy picit jobbra mennél (max. 1 métert), vagy a gesztenye egy picit jobbra lenne még, akkor szerintem ez a szög rendbejönne. :-)

64
Értékelem!

igen értem, igazatok van csak a lentebb leírtak miatt ez a kép sem lett megvágva, ha vágtam volna az kiküszöböli ezeket a problémákat, de akkor már nekem nem mondaná azt a kép amit így mond.
tudom önző vagyok.
:)

39
Értékelem!

Én arra gondoltam ezzel a szög-dologgal, hogy van egyszer az a vonal, ami a kamerából a gesztenye felé irányul (cca. alul középről jobbra felfelé, ~ 75°); és van a zebra iránya, ami jobb közép felől bal felfelé megy, és ennek a kettőnek gyakorlailag nincs köze egymáshoz, illetve metsződnek, ami viszont a mondanivalót talán gyengíti.

65
Értékelem!

Nekem kimondottan tetszik a Nóra által említett két szög (zebra és nézőpont), de az alja nekem sok.

36
Értékelem!

nem értem pontosan, hogy mi a baj a szöggel, de annyit talán megadhattam volna a leírásban, hogy a kép úgy készült, hogy a kezembe vettem a kamerát és nem néztem, hogy mit fotózok csak úgy kb irányítottam a kezemből, úgy, hogy arra tartottam amerre a történések vannak. sok képet készítettem mostanában így, ezeknek a képeknek sajátossága, hogy nagyon furán vannak komponálva (mindegyiket megtartottam vágás nélkül), és hogy gyakran a megszokottól eltérő a perspektíva, mert kb 70 centi magasból készülnek (kb ilyen gyermekperspektíva),így ennek a képnek is tényleg fura a nézőpontja.

43
Értékelem!

Nekem csak a szöggel van bajom, ahonnan nézem, ill. ahová megy a zebra, egyébként a mondanivalót értem, és a gyerekkorra szerintem is passzol.

43
Értékelem!

A zebrák szeretik a gesztenyét. Azt hittem dió! Azért jó akép, mert történik valami az üresebbnek tűnő szürke részen. Nekem Afrika jut eszembe a képről...gesztenye, zebra, forróság...

36
Értékelem!

gesztenye
szerintem tök jól megfogalmaztad, ilyesmi a gyermekélet. legalábbis az átkelő túloldaláról nézve.

66
Értékelem!

Hahó!

Látom, nagyon rákaptál a vadalmára... ;-)))
Nem igazán tudom megfogalmazni, nekem nagyon hatásos a kép, de nem jut róla eszembe a gyermekkor. Inkább egy olyan érzés jön nekem le róla, hogy egy nagyon kicsi (pont) igyekszik az átkelő fel, és most veszélyes területen halad, igyekszik a (látszólagos) biztonság felé...

Üdv!
Gime.hu

Új hozzászólás