Kedves Gyufa, nagyon köszönjük a képedet - és várjuk a folytatást - a filmben részletesebben is elmondjuk a kompozíciós meglátásainkat. Röviden: vagy szűkebbre véve csak a torzított kép, vagy a króm tárgyból többet adva egy bővebb kompozíció lenne szerencsés. (szőke) értékelés:

Hozzászólások

14
Értékelem!

Köszönöm az értékelést! Elfogadom. Valóban nem volt koncepció a kép készítésekor. Tulajdonképpen hozott anyagból dolgoztam. A fotó 2004 nyarán készült még. A tárgy, amin tükröződöm egy vitorláshajó szelőzőnyílása. Nem króm, hanem rozsdamentes acél. Azért nem tűnik élesnek a fotó, mert a felület nem tükörsima, így a tükröződés nem tökéletes. (Talán a rozsdamentes acélt nem is lehet olyan könnyen tükörsimára polírozni. Meg a tárgynak nem is ez a szerepe.) A lényeg, hogy érdekesnek találtam a tükörképet és a benne rejlő lehetőséget, így nem figyeltem a kompozícióra. Valóban a vágás jó ötlet, de most más irányba mentem, készítettem a képből egy grafikát, vagy illisztrációt (nem tudom hogyan nevezzem). Nem tudom, hogy ez belefér a gondolkodási keretekbe, de érdekesenek találtam. Pontosabban azt, hogy mi lesz belőle, meg lehet-e csinálni. Feltöltöm azt is. A kép információtartalma számomra a tér ábrázolásmódjában manifesztálódik (jobb szót nem találtam, bocs). Egyszer, görbül minden és ez egy kerek egésszé varázsolja számomra ezt a világot. Látni a háttérben a többi vitorlás árbócát is, ahogy befelé dőlnek. Másrészt az ég kékje, mely nekem itt a vízparti idilt juttatja kifejezésre. De mégis, ha belegondolunk ez csak egy fura tükörkép. Most akkor ilyen a világ vagy nem? Érdekes kérdés számomra. Na nem akarom tovább magyarázni. Ez van. Gyufa

13
Értékelem!

Én vittem volna bele egy kis játékot amit utómunkával, konkrétan vágással lehetett volna megoldani. Jobban tetszene, ha te a jobb sarokba, picit balra döntve látszódnál a képen. Ezt ugye közvetlenül fotózni nem todod mert a kamerád alja minidg párhuzamos lesz a kép alsó szélével, ha tükörből fotózod magad. Szóval egy kicsit tágabb képkivágás, forgatás és nyissssssz. :)

Új hozzászólás