Első önarckép

Ez életem első önarcképe. Világításhoz egy ledes spot lámpát használtam, amire egy zsebkendőt terítettem. Fotózással nem olyan rég kezdtem el behatóbban ismerkedni, de egyre jobban beszippant ez a világ. Sokat kell még tanulnom, ezért is vagyok itt. Technikai részletek: f/2.8, 1/20, iso800, 50mm(aps-c)

Hozzászólások

0
Értékelem!

Tényleg kellett volna szereznem egy malomkő gallért... A 16.századi spanyol portrékat mindig is szerettem. Lehet, hogy tudatalatt közre játszottak a póz kiválasztásában.

1
Értékelem!

Gondolkodtam, honnan ismerős, aztán eszembe jutott. A szűk vágás miatt ugyan nem látszik, de kell, hogy legyen ott valahol nyak körül egy olyan kényelmetlen körgallér. Németalföldi vagy spanyol festészet, Van Dyck, Rembrandt, Velazquez. Dr. Tulp anatómiája, infánsok, hidalgók. Valami nem mai dolog, egy olyan korból, amikor még voltak mesterek, akik uralták a tudományukat, az aljától a tetejéig, a fakitermeléstől a festékelőállításon keresztül a komor arcikejezésben átadott érzés ábrázolásáig. Nem tudom, te ebből mire leszel képes, de üdv a Téren!

Új hozzászólás