Első reakció

Első reakció

Ha az ember új közösségbe kerül, nem árt ha csendben figyel. Nekem ez egy új közösség. Nézem ki mit művel, min jár az esze.

Csináltam vagy 3 évvel ezelőtt egy sorozat önportrét magamról. Nem tudom miért semmire nem használtam. Még mindig megvan. Gondoltam választok egy képet onnan, de meghallgattam Hegyi Zsolt idevágó videóját és elment ettől a kedvem.

Inkább csináltam kísérleti jelleggel egy telefonos fotót, csak hogy kipróbáljam amit Zsolt mondott a fülhallgató zsinóros exponálásról. Nagyon tetszik. Ezen a nyomon tovább indulva állítgattam a képen, szigorúan csak a telefonnal. Kicsit meglepődtem azért. Mindig lebecsültem ezeket a a dokumentációs eszközöket.

Én a papám Praktikájával kezdtem fotózni. Nekem kell a gépzaj, a szerelés az állítgatás a képcsinálás élményéhez. Akkor is ha nem sikerül a kép. De csinálni jó érzés.

Nagyon örülök, hogy ebben a közösségben megjelentél és részt veszel, és remélem, hogy folytatjuk a munkát. Ígérem, most már én is odafigyelek jobban arra, hogy ne kelljen ennyit várni az elemzésekre. Mert nagyon fontosak ezek a személyes üzeneteitek. Olvasom itt a képaláírásodban, hogy egy három évvel ezelőtti képet akartál küldeni, és aztán amiatt, amit én mondtam, elment ettől a kedved. Lehet közölni régi képeket, hiszen nem baj az, hogyha látjuk, honnan indulunk, és hová fogunk jutni, vagy merre haladunk. Tehát ebben az értelemben ez nem rossz dolog. Én azt mondom, hogy van ennek is akár szerepe vagy helye. Tehát ez azért ne tartson vissza. Az egy másik kérdés, hogy ne csak íróasztalból dolgozzunk, hiszen azon már változtatni nehéz, mert ha már évek telnek el, akkor már nagyon sok minden megváltozott, és ezek már nem újrajátszhatóak. Ami a képet illeti, olyan nekem ez az egész, minthogyha valamilyen transzcendens, földöntúli élményben lenne részed, mintha megszállt volna valami szellem, és vele kommunikálnál. Tehát ezek a nagyon felakadt tekintetek ezek mindig elgondolkodtatóak, hogy ez vajon mit is akar üzenni. És ez működne is ezzel a tónusrenddel és ezzel a sötét háttérrel, ha nem ez a műanyag kabát lenne rajtad. Még azt mondom, hogyha csak a fehér póló marad, akkor is rendben van. De hát ez a kabát, ez meg visszaránt minket ide, márpedig hát ilyen szabadkempinges megváltás az ritkán történik. Úgyhogy annak is inkább valami képi indokát kéne mutatnod, hogy itt mi is történik valójában, vagy hogy miért történnek ezek a dolgok. Nagyjából ennyit tudok mondani, és várom a folytatást. (hegyi)

Hozzászólások

Szia, üdv a Téren! :)
Tetszik amit bemutatkozásnak írtál, és amit készítettél hozzá :)

Kedves Zsolt,

igyekszem akkor a szóval, képpel egyaránt. Jobbulást addig is!

Kedves István, köszöntünk a közösségben, nagyon nem kell csendben lenned, sőt, mert a többiek se nagyon hangosak. Az elemzéssel, lássuk be, el vagyok maradva, de ha kijövök a dögrovásból, ígérem, hamarosan utolérem magam. Addig is várjuk a képeid.

Új hozzászólás