Kedves Tamás! Ezt a filmet azért tartom mérföldkőnek az Estiskola eddigi munkái között is, mert felrúgja, kitágítja a barátság házi feladat kritériumait, és éppen ezért jó! Mik ezek a kritériumok, amelyeken az alkotó bővített? Nagyon fontos megjegyezni, hogy Tamás filmje alkalmaz egyfajta tájleíró jelleget a személyes környezetéről. Ezen kívül helytörténetet is kapunk és ami nagyon fontos, filmes szemléletmóddal, amely önmagában még nem lenne izgalmas, de az ember, az alkotó ember személyes megszólalásán keresztül szűrődik át, lesz érzékelhető, mesei, és szerethető az alkotói üzenet. Ez hitelesíti ezt a munkát. És nem győzöm hangsúlyozni, hogy az Estiskolának nem az önmagában való sokszínűség, hanem a valós emberi közlés és az annak következményeképpen létrejövő sokszínűség volt az eredeti célja. Ez a film tehát azért fontos, mert megismerhetjük Kovács Tamást, az embert esendőségével, vágyaival, sebezhetőségével.    Utóirat: nem szokásunk a pontozáson változtatni, ezért itt a maximális 3 disznót tudjuk adni, a plusz egy disznó kizárólag az üzenet bátorságára vonatkozik. (szőke) értékelés:

Hozzászólások

Megkapó...
Gratulálok!!!Tetszett!!!
(faragni szoktam...fából...néha)

Kedves András! Szerintem ez a legnagyszerűbb lecke amit eddig kaptunk tőled hiszen rengeteg lehetőség van benne. Eddig fogalmam sem volt milyen sok barátom van ezen a világon. Ez a lecke tanított meg a felismerésre és ezáltal az önismeretre is.
Köszönöm a disznókat, ígérem jó kiskondásuk leszek!

Nekem pedig az a dal jutott az eszembe, amit Tigris énekel a Micimackóban:
A Tigris, az mindig egy jellem,
Sőt, a jellem s a Tigris, az egy!
A fejéből süvít a szellem,
A lábával ugik, ha megy.
Nyalka farka tarka-barka bam-bam-bam-bam-bam
A kellemes, jellemes, szellemes Tigris én vagyok magam!

Jó volt Veled kirándúlni Tamás! Közben eszembe jutott gyermekkorom egy kis kedvenc verses, mesekönyve; Öreg néne őzikéje, "Mátra alján falu szélén, lakik az én öreg néném". Miközben néztem a filmet, azért egy kis félelem elfogott, hogy utol fog érni a vaddisznó, mely ott csörtetett az erdőben. Mikor elmondtad, hogy Te tigris vagy, már megnyugodtam.

Szép volt Tamás, gyönyörű a táj, ahogy a fák Veled való kapcsolatáról beszélsz az is.

Egy ilyen film után szeretnék elmenni arra az osztálytalira. Micsoda fotókat lehetne ott csinálni!

Szia Tamás, tetszenek a barátaid, és az is, ahogy bemutatod őket.

Új hozzászólás