Érintés

Kezdem a technikával, itt is elférne egy kis tónusemelés, ahogy az előző képednél is, és ebből arra a lehet téves következtetésre jutottam, hogy nagy az esélye annak, hogy nem azért maradnak ennyire a mélytónusokban a képeid, mert valóban ezt akarod, hanem mert a kontroll nincs beállítva, magyarán a monitorod nincs kalibrálva és emiatt sötét a kép. Nyilván könnyű mondani, hogy kalibráltasd, miközben tudom, hogy egyrészt egy kalibráló cucc az több tízezer forintnál kezdődik, és azt is tudom, hogy ki lehet hívni embert hozzá, aki megcsinálja - talán ez a célravezetőbb - de az is csak akkor működik igazán, ha a monitor maga képes a tónusok közelítően jó megjelenítésére. Úgyhogy azt javaslom, hogy inkább elsőre a neten keress ilyet, ami online tónusellenőrzés, mert ott azért ha nem is tökéletesre, de valamennyivel jobbra lehet beállítani a kijelzőt. A kép maga nagyon tetszik, jó ez a formajáték, talán azt az ív közepén belógó ágat valahogy kihajtottam volna, vagy kihagytam volna, de minden egyéb oké azzal, amit megláttál. Nagyon várom a folytatást. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

0
Értékelem!

A faág fekete de minden más is nagyon sötét. Teszek ide egyet, amit én jobbnak gondolok, amiben azért élve maradnak a mélytónusok is. :) Ezzel csekkolhatod esetleg, mekkora az eltérés.

0
Értékelem!

Köszönöm az elemzést! Így elég nehéz, hogy nem tudom te mit látsz, nálam a faág fekete. Megnézem online tónusellenőrzésssel, hogy mi a helyzet a monitorral, köszönöm a tippet! Nekem sem tökéletes a képkivágás, régebben mindig itt-ott lenyisszantottam a képekből, ez volt az egyszerűbb megoldás, aztán több helyen olvastam amit a képarányokról írtál, így igyekeztem azt szem előtt tartani.

Új hozzászólás