Esélyegyenlőség
"Nő a gyermek,mint a bujtorján a réten,
Kérgesedik talpa kövecsen,tüskéken,
nagyvárosi járdán,tanyai buckákon,
gémberedik télen,aszalódik nyáron."
Várnai Zseni

Szeretjük ezt a képet, és én a szocio-képek világába helyezném, ugyanakkor megint azt mondom, hogy amit a kép üzen, és ezt hidd el Anita, hogy segítségként mondom, hogy amit a kép üzen, amit alkotóként létrehozol a képekben, nem kell hozzá mankó, nem kell hozzá a Várnai Zseni, hiszen annyira jó, annyira veled dolgozik a modell, és nem csak a modell, de a háttérben a másik szereplő kislány is. Nem kell hozzá vizsgázni. Tudod milyen ez? Egyrészt mintha magadban nem bíznál, másrészt mintha bennünk nem bíznál, hogy megértjük az üzenetedet. De az, hogy bennünk nem bízik az Anita, az valójában arról szól, hogy önmagában nem bízik, ezért nem tartom jó választásnak az esélyegyenlőség címválasztást, merthogy attól válik egy szocio-üzenetté, miközben ez nem az! Rengeteg érzelem, melankólia, múltbeli fátyol van jelen ezen a képen, attól függetlenül, hogy ez egy nyári plen-air csoportkép, mégis sokkal többről szól, mint amit lehúz egy ilyen címválasztás vagy egy Várnai Zseni idézet. Bátorság Anita, és én nem akarok foglalkozni a címmel és a hozzáfűzéssel, merthogy a kép önállóan is megáll, ez három disznó, ha nem nézem a címet. És nem nézem a címet. (szőke-hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

35
Értékelem!
53
Értékelem!

Köszönöm a hozzászólásokat :)

39
Értékelem!

Anita! Ez a kép a legjobb szerintem amit eddig láttam tőled. És nekem most nem is az a fontos, hogy miről szól a kép, hanem jó látni egy erőteljes fejlődést amit mutatsz a képeiddel. Csak így tovább!!!

36
Értékelem!

Általánosságban mondom, hogy a szociografikus fotográfia nem nagyon bírja a retust. Igen, lehet ilyen belógás, de a szocio ereje épp abban a nyers fogalmazásban van, ami nem valami mímelt ügy - persze lehet úgy is, hogy beállítunk valamit, az is érvényes, de ezzel ilyen értelemben nincs baj.

45
Értékelem!

Hát, szerintem meg tökindegy ki ő, mert itt, így nem jó oda, zavaró. Vágni nem jó, mert az a kis tér kell ott, de én retusálnám.

50
Értékelem!

Először én is gondoltam,hogy levágom,de az a fehér kislány anyukája.És a lába amúgy meg furi lenne,test nélkül,még így takarva is.Próbáltam még a háttérben erősíteni a család fogalmát:Anya,Apa,Gyerek.

34
Értékelem!

Bazi jó. Bal szélről a kis fülest lenyesném, mert csak elvonja a figyelmet a témáról, ami pedig megéri a figyelmet.

Új hozzászólás