Fénytelen, életlen, hangtalanHegyi Zsolt-2013.01.11. 00:10Hegyi Zsolt-2013.01.11. 00:10Hegyi Zsolt-2013.01.11. 00:10Hegyi Zsolt-2013.01.11. 00:10Hegyi Zsolt-2013.01.11. 00:10Hegyi Zsolt-2013.01.11. 00:10

Fénytelen, életlen, hangtalan
Fénytelen, életlen, hangtalan
Fénytelen, életlen, hangtalan
Fénytelen, életlen, hangtalan
Fénytelen, életlen, hangtalan
Fénytelen, életlen, hangtalan
Fénytelen, életlen, hangtalan

7 db képből álló sorozat, és nagyon örülök annak, hogy határozottan egyféle színvilágban és fényben van tartva. Nagyon jó az egésznek a gesztusa. Egy kép van, amiért kifejezetten haragszom. Ott mi indokolja számodra azt, hogy a dobosnál szakítottál ezzel a formával, ami a többinél megvan? Kell oda oldalirányban ez az egész? Most nagyon komolyan mondom neked, ha csak annyit teszel, hogy ahogy most ez adja magát, levágod a két oldalát, mehetünk tovább. Semmi akadálya. Miért van a dobosnál megváltoztatva ez az egész? Mi indokolja? Semmi. Néhol van problémám azzal, hogy a fej felett több teret hagytál, mint amennyit kellene (az utolsó és az első képnél is igaz, ez ott problematikus számomra), de a többi abszolút rendben lévő ritmus. A második kép egészen elképesztően jól sikerült gesztus, a negyedik kép sem rossz, az ötödik ezzel a leejtett karral szintén nagyon határozott, a gitáros is jó, szóval mindegyiknek megvan a maga hangulata. Technikailag nem mind egyforma szinten van. Az utolsó képnél érzem a legnagyobb problémát: érdemes lenne a kontraszton emelni, ugyanis hiányzik róla az a fajta határozottság, ami a többinél megvan. Nem indokolja semmi, hogy ott ilyen félénken hátrébb vonuljunk. Azért mert nő van a képen? És akkor mi van?! Lehet keményebbre venni őt is. Ebben a formában megvan a három csillag, de érdemes lenne azon elgondolkodni, ha kitalálunk egy formát, akkor azt tartsuk, tehát itt vannak billegések. Nem csak a dobosnál. Ha végignézed, van ott egy-két kép, ami szűkebb vagy tágabb, de semmi nem indokolja ezt a dolgot. Ha kitaláltunk valamit, akkor azt vinni kell végig, formában is, mert hogy ez a ritmus formákról szól, a zenében se kalimpálunk hanem hozzuk az ütemet! (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

A 2-es rekeszérték már elég jó szerintem. Főleg az én 3,5-ömhöz képest. Viszont úgy vettem észre, hogy a CameraRaw elég jól elboldogul akár 3200as iso-n készült képek zajaival is. Én sem szeretném agyonvakuzni az emberek fejét, szóval első körben az iso-t fogom felemelni, aztán majd látom. Utána esetleg egy -1,5FÉ-s vakuval... Nem tudom, mindenesetre próba cseresznye :) Köszönöm a tanácsokat.

Hát, Zoli, ha tanácsot kérsz, tőlem csak az telik, hogy próbálj azzal jó képet csinálni, milyen eszközöd van. :)

Nekem 1000D-vel (ISO 1600 - zajos) sikerült a fentieket, a rekesz 2-től kb. 6-ig volt, a világítás pedig pár olyan 200W alatti lámpa volt a falnak irányítva, szabad szemnek is sötét volt. Rendszervaku lehetett volna, de így jobb buli volt, meg a részegeket sem billentettem ki az egyensúlyukból... :D

Na, Zoli, úgy néz ki, hogy már a hétvégén kipróbálom én is ezt a dolgot. Csak nekem majd az embereket is kellene... Azt mondják az okosok, hogy egy jó külső vaku kell. Nah, az nincs. Csak amit az első hozzászólásban írtam. Esetleg valami jó tanács így elsőre?

Ez egy klassz, kerek sorozat, jól összeszedett ritmusokkal. Az egyes képekkel persze lehetne szőrözni, de aki próbálta már ilyen fényviszonyok közt, az tudja, hogy ez teljesen korrekt így. Kivéve talán az utolsó képet, ami szerintem gyengébb a többinél, lapos is, érdektelen is.
Szerintem.

Zoli, több képre két eset van.
1. zippeled, és sorszámozod, hogy 1.2.3.4. és a feltöltésnél megadod a címét, melyik lecke, ahogy akkor ha egy képet adnál le. és megjegyzésben írod hogy x képes sorozat zipben.
2. egyesével feltöltöd, kitöltesz mindent, és a leiratban írod, hogy a sorozat 1. képe, 2. képe, így tovább. Ahogy Zoli írja.

Áh, értem, és köszönöm. Csak nem akartam, hogy véletlenül külön képként legyenek fent, mivel csak egyesével lehet feltöltögetni a képeket.

Szerintem kezdj bele, majd kiderül mit lehet kihozni. Függ a fénytől, attól, hogy hova tudsz helyezkedni, stb., nem csak a technikától. Ha van egy oszlop, aminek nekifogod a masinát, máris jobb a helyzet kevés fénnyel is. Én is belekezdtem, látod, tapasztalatod abból lesz, belevágsz, nem abból, ha nem. :)

Több képet úgy töltesz fel, hogy több képet feltöltesz :) és ugyan azt a címet írod nekik ugyan abban a leckében és még hogy biztosan ne tévedjenek el, a leírásba is írhatod, hogy mondjuk ez az első kép ebben a sorozatban, stb...

Helló. Ne haragudj a zavarásért, de én nem jöttem rá, hogy lehet egy leckére több képet, képsorozatot küldeni. Tudnál nekem segiteni? (kerestem az oldalon erre vonatkozó információt, de nem találtam).

És akkor már a képekről is írok, mert épp tegnap vetődött fel a gondolat, hogy az egyik klubban, ahol most új a vezetőség és vannak sok koncertek, talán kellene fényképezni. Én annyira nem értek hozzá, de valóban kevés a fény és az élesség, pedig nem is lennének rosszak a képek. Bár nekem nem igazán jön át a hangulat ami ott lehetett. Talán mert "hangtalan" lett.
Üdv.:Zoli

u.i.: jah, még valami. Milyen technikával dolgozol? EOS 600D-vel és a 18-55 kit obival bele se kezdjek egy ilyenbe? (van még egy 70-300 is usm, de annak meg több fény kellene)

Új hozzászólás