Ültem a föld alatt és néztem az asztalra. Hrabal Gyengéd barbárjai békésen megfért egy Playboyjal és egy Metropollal. Az asztalon volt még egy szinte üres vizes palack és egy nagy nejlonzacskó, rajta a krumplis pogácsa maradéka. 

   Szeretem Hrabalt. Legalábbis azt a keveset amit kaptam tőle eddig. Ott és akkor egyedül egészen hatalmába kerített valami. Vladimír nevű főhőse abszolút másként látta/látja a világot. 
Nekem is eszembe jutott, hogy az mp3 lejátszóm, amit rákötöttem a hangfalakra egyfajta tisztítást végez. Ezek a csempézett falak a kosztól sötétszürkére mázolódtak, de ezen kívül az egész nap csak a tüc-tüc zene megy, ami mosáshoz jó, mert tempós, de zenének azért nem nevezném, amikor DJ Fasztudjaki egy régi számot felgyorsít és alárak egy dobot. Tisztítás, mert amikor végre az üres térben felhangzik a zene, remélem a kopott falakba beivódott igénytelenség is mállik egy kicsit. Nem mondom, hogy az én zenei ízlésem (vagy annak hiánya) a csúcs, de amikor hallani végre hangszereket is azért az nagyon kellemes.
   
Pop, rock és Jazz. Kellemes, néhol karcos, néhol mély és bársonyos női és férfi hangok. Gitár, hegedű, zongora, réz és fafúvósok, vonósok, harmonika, mind-mind karakteressé teszi a zenét. 
Mintha a térben is tisztulás lenne, sokkal szebbnek, sokkal többnek tűnik.
   
Érzékcsalódás. A föld alatt várom, hogy végre leteljen az idő. Aztán Hraballal együtt hazabuszozom.

Hozzászólások

35
Értékelem!

A végéről véletlenül , kijelöléskor lemaradt.

Az elejéről meg valami homályos érzés miatt miszerint semmi konkrétum, elvégre ez csak egy pillanatnyi benyomás.

31
Értékelem!
31
Értékelem!

Szia! Köszi a kiegészítést! :) amivel lényegében alapot adtál a háznak, és tetőt is tettél rá :)) Érthető lett az írásod, konkrét, és láthatóan Rólad beszél :)
Persze a lokalizációt az utolsó mondatba is megteheted, nem kell a felvezetésben tudnunk, miért vagy a föld alatt - a lényeg, hogy rajtad áll, hogy mi a szándékod, mivel, és hogy akarsz hatni, mit szeretnél kiemelni. De érthetőnek, és önjárónak kell maradnia, amely a két mondattal most megtörtént. :)

32
Értékelem!

Való igaz , hogy meglehetősen kevés konkrétum van az írásban, de ez szándékos. Ez egy pillanatnyi állapot volt, ami meg kívántam örökíteni.

Néhány mondat van ami kimaradt az írásból.
Az elejéről ezek:

"Pénteken elvállaltam a túlórát. Ami abból áll, hogy 17:00 és 19:00 között ott ülök/állok és várom ki megy ki és be a parkolóban."

A végéről pedig ez:

"Aztán Hraballal együtt hazabuszozom."

Nem tudom mennyit ad ez hozzá érdemben.

(A fészbúkon van egy oldalam a 'Bandi, a bakugró' , ott van eredetiben )

33
Értékelem!

András, én ezt nem értem. Csak benyomásaim vannak. Mit keresel a föld alatt? A rövid írások attól lesznek ütősek, hogy a végére tömörségével az univerzumának okát és okozatát is értem. Tehát az utolsó mondatodban a föld alattat meg kellene magyaráznod.
Pl. Érzékcsalódás. A föld alatt várom, hogy csöngessen a postás. A leteljen az idő túl általános. Ez jelentheti a halandóságtól kezdve a pénzespostásig a metrómegállóig mindent. Egy konkrét univerzumot írj. Mint Hegyi leckéi :) Olyat. És minden értelmet nyer. Szerintem. :)

Új hozzászólás