Gésa

Annyi megjegyzésünk lenne, hogy esetleg a kulccsont alatt, ahol ez a nyaklánc vagy talizmán van és a kosztüm nyakkivágása befejeződik, ahogy a homlok fölötti hajkorona is szépen íveli az arcot - Hegyi mondja, hogy ha gésa, akár lehetne jobban nyitva is a ruha, és ha azt vesszük, hogy ez egy kihívó póz, és a cím is utal erre, akkor ebben is lehet igazság. Egy pici ugrás a japán hangulatból a századelő, az art nouveau, a szecesszió, a jugendstil, és ha ezeket a stílusjegyeit keressük, ahol az ornamentika és a formák hajlása és játékossága a meghatározó, akkor ebből az látszik, hogy szép a kép felső és középső harmada, de az alsó harmad nincs befejezve. Szép a nyak és a járomcsont, a sötétek játéka. A hajgumin vitatkoztunk, kis kígyó az, Szőkének nincs baja vele, Hegyinek van. Szőke a főnök most, így három disznó, mert nem hajlandó elfogadni, hogy kettő. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

36
Értékelem!

Tágabbra vagy szűkebbre vágnám meg csillogós csecsebecsét tennék fülibe nyakába hogy fényeljen de nekem ez így is TETSZIK

47
Értékelem!

Lászlóval egyetértek abban, hogy ez a kép nekem is egy kicsit "Örkény"-es... vagyis a cím nélkül nélkül elvész a mondanivaló.

44
Értékelem!

És azzal ki járna jól? :-)

37
Értékelem!
46
Értékelem!

:) kuncogok magamban, mert van egy ötletem: jó pénzért bérbe adjuk az ofői és pedellusi sapkánkat. :)

40
Értékelem!

Kedves Árpi! Nem vitatkozni, meg nem okoskodni szeretnék, hanem egy teljesen termésetes reakcióm volt, mely nem művészi alapokon nyugvott. Akkor lenne érdekes, ha a művész ugyanezzel a modellel egy másik beállítást is alkalmazna. Csak úgy versenyen kívül.

46
Értékelem!

Laci!
Nem értek veled egyet. A fölényt nem látom, mint ahogy a megvetést, a visszahúzódást és az elzárkózottságot sem. Én egy izgalmas, kihívó képet látok. Mondjuk kicsit könnyebb dolgom van, mint nektek, mert ismerem a fotóst is és a modellt is. Így számomra a képen egy gésa látható, és a kép pont olyan lett, amilyennek lennie kellett. Mindenesetre érdekesnek tartom, hogy te ezt látod benne.

33
Értékelem!

Amit a fényképezett modell testtartása számomra jelent. Semmi alázat, csak fölény, semmi tisztelet, csak lenéző megvetés. Visszahúzódás, nem közeledés. Elzárkózás, nem nyitottság.

36
Értékelem!

"A jó gésa magába egyesíti mindazokat a kiváló tulajdonságokat, amelyeket a női ideállal szemben támaszthatnak. Szép és szellemes. Mozdulatai elegánsak, mint gondolatainak kifejezési formái. Ért a politikához és közgazdaságtanhoz, jártas az irodalomban és a népművészetekben. A gésa mindent elnyel, amit hall, semmit se ad vissza. Az igazi gésa erkölcsös." :)

36
Értékelem!
36
Értékelem!

Új hozzászólás