Gyerekjáték

Szintén régebbi képeim egyike. Az egyik kedves barátommal épp romos, elhagyatott helyeket kerestünk, és az egyik ilyenben bukkantam rá a babafejre. El is időztünk mellette, kifejező a tekintete.

Találtál valamit a természetben, de nem nyúltál hozzá, nem igazítottad helyre, nem csináltál benne kompozíciót, lefényképezted, ahogy van, ez nem jó. Van az az íves ág ott a nyakánál az nagyon zavaró, egy másik ág keresztben ott a szájánál szintén zavaró, ezeket ki kell venni, van egy fehér ág, ezek úgy kell összerendezni, hogy ne zavarjon bele az egészbe, hogy elkezdjen működni ez a babafej. Az, hogy te ezt így találtad ott, az engem se nem vigasztal, se nem érdekel. Elvitt az a primer ösztönélmény, hogy találtam egy babafejet a sárban, ebből majd milyen jó kép lesz. Ennél tovább kell majd egy lépéssel menned. Mondok valamit így ennyi kép leelemzése után: a saját érzelmeiddel kéne tisztába jönnöd, mert most a megélt érzelmeid helyett rendre mintha valami szótárból válogatnál, mintha valami mások által elvárt dolgot teljesítenél meggyőződés nélkül. Keresd magad, és azt fotózd bele a képekbe. (hegyi)

Hozzászólások

Roland, el vagyok én maradva az elemzéssel erősen, de ígérem, rákapcsolok és hamarosan ideérek, addig bírd ki - de nyugi, senki se beléd akar kötni, a képek meg azért is vannak, hogy ha köthető, tegyük. Na, csitt, a többi elemzésben jön majd - addig te is írj másoméhoz, akárhol, akármihez, jól fog esni nekik is.

Nem feltétlen pozitív élményre gondoltam, hanem hogy közelebb, bentebb. Pl ha idenézne kacska félszemével, ilyenek, én nem tudom, csak mondom, hátha segít ha tudod mit vált ki. (És hordalékot mint a vízparti hordalékot értsd.)

Kedves István, így harmadik válaszként írva (nem kronológiailag néztem) kezdem azt hinni, belém próbál kötni! :)
Ha már a kép kiváltotta a sokkolást, és az esztétikai undort, akkor elérte a célját! Valljuk meg, ez a babaportré sehogy nem fog pozitív érzeteket kelteni.
De így van, pedellus bácsi megreguláz, ahol kell, végtére is, ezért keveredtem erre, útmutatásért :)

Igen, sokkoló látvány, és esztétikailag sem vonzó. A puszta anyagnál, annak is a hordalék formájánál bentebb nem jutok.

Új hozzászólás