Ha eljő...

Első nézésre a kép Tarr Béla egy korai opuszát, a Panelsztorit juttatja eszembe. Picit jobban kitekintve a cseh filmiskolához is találhatók áthallások, például az Ecce homo Homolka vagy egyéb Homolka filmek, amelyben a szocialista ember a panel létben folyamatosan keresi a szabadságát. A te képed is nagyon erős összekapcsolása a lakótelepi dártvédernek. Szocreálvesztern. Azonban miután a fotográfiában megjelent a színes technika, a fekete-fehér formátumot jószerivel a dramatikus megjelenítéshez használták. Itt ez azt veti fel, hogy van egy drámai hatásokkal operáló kép, de a drámát még nem értjük. Igazából ha egyfajta helyzetképet látunk, akkor az nem indokolja a fehete-fehér archaizálást. (attól, hogy elmosódott színes foltok jelzik az idő múlását, még a kép fekete-fehérnek tekintendő.) (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

13
Értékelem!

H.Z.: Köszönöm. Úgy néz ki néhány zúzódással megúsztam.

Vera: Köszi! Nehéz lenne magamról lányosat, bár nem teljesen lehetetlen :)

17
Értékelem!

juj nem szabad az ilyennel játszani :)
nekem tetszik, meg az előző önarc is.
olyan fijúsak ;))

14
Értékelem!

:( részvétem... remélem, nem sérültél meg...

18
Értékelem!

Értem, bár szerintem nem egészen OTT van :)
Egyébként kár volt ilyen prófétikus címet adnom a képnek, ma ugyanis sajnos tényleg eljött.Autó formáját öltötte, hátulról támadott. Még repültem is egy kicsit... :(

17
Értékelem!

Ezt a képet már láttam valahol. Egyből te jutottál eszembe, de nem mertem magyarul írni alá, mert ugye tévedhetek is ;-)
Tképp tetszik is a kép csak a hűtőajtó vonala zavar egy kicsit... már ha érted a célzást ;-))

Új hozzászólás