Hazafelé
Korábban említettem Józsit, ezen a képen is Ő látható. (ezt a címet meg a pedellus adta, de Feri kérése, hogy segítsetek a címadásban)

Kedves Feri, a kép érzésem szerint valamilyen szakrális motívumot jelez. Ha ebbe az irányba jól indultam el, akkor számomra az egész egy piedesztálon kellene, hogy megjelenjen. Nyilván abból adódik a figura fölötti nagy füst vagy köd, mert kissé felülnézetben fényképezhettél. Mégis inkább azt mondanám, ha a figura fölötti szürkés tömeg kevesebb lenne, és az emberi alak lába alatti rész, a sötétek, az út lenne jelen nagyobb mennyiségben, akkor esetleg a szöveg elején említett motívum még erősebbé válna.
   Persze az is lehet, hogy én csak beleképzelek valamit, és csak egy részeg ember megy a ködben üveget tartva a kezében. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

Köszönöm az értékelést

Nagyon jó címet adott Pedellusunk a képnek, ugyan is azt látjuk ahogy Józsi mozdonyvezető müszak végeztével éppen a fűtőházból indúl hazafelé az egyik vágányon egyensúlyozva, jobb kezében a barackpálinkás üveggel, ami ellensúlyként segíti Őt a talpon maradásban.
Megjegyzem ; nem szép Feri barátjától, a helyett, hogy segítene neki kitalálni a nagy füstből, inkább fényképezi hátulról !

Ez nagyon szép, álombeli mese az élet.

holdbéli csónakos, álmában kikötött, lába alatt keskeny palló zsugorodik, part mintha távol, kezében élet vize fénylik, ködben gyermeklányok táncolnak, régi mondóka dallama száll, sötét szemű manók kiáltanak, ezüst hullám a fű, örvénylik az éj és óriás lefolyóján át iszapos csatornájába szippant az élet

Jó!!
Azért én nem mernék odamenni, ahová Józsi tart.:-)

Köszönöm a figyelmet. Kézenfekvő lenne a Hazafelé cím, de nem arról a részegről akartam beszélni, aki hülyére issza magát, aztán elterül otthon az ágyban ruhástól és másnap előlről kezdi, hanem arról az útról amely a homályba vész, ahol nincsenek gondok, minden rózsaszínű, stb.

ez az egyik kedvendem tőled !
grat !

címnek: Egyensúlytalanság

Jó kis kép ez, sokat elárul Józsiról :)

Új hozzászólás