Karácsonyra kamerát kaptam, elutaztunk a barátainkhoz és ott vettem fel vele az első felvételeket. Ezeket láthatjátok. Bár közben formálódott egy laza koncepció a fejemben természtesen nem készült el a film, lehet nektek nem is fog többet mutatni mint egy homevideo, mégis összevágtam és megmutatom. A filmben két olyan ember szerepel (az egyik látszik, a másik csak a hangjával) akik már 20 éve barátaim egy olyan közegben, ahol sok minden történt már velünk, velük. 20 évet, az adott pillantot és ezt a két egyébbként sem hétköznapi embert, a viszonyainkat meg a karácsonyt nehéz szétválogatni vagy épp összerakni mégis talán megérződik valami ezekből, mintahogy néhány korábbi filmben szereplő elem forrására is talán kicsit fény derül. Zene nincs bár András mikor elmeséltem neki mi van a fejemben a kamera mögött, rögtön Cseh Tamás Fehér babák takarodója című nótáját dobta, alá is tenném de nincs meg digitálisan így aki tudja képzelje alá.

Van vezérfonal, amire felépül ez a film, de mégis mozaikban marad a közlés. Látszólag indok nélkül kalandoz a kamera, közben valami karácsonyi munka folyik barátok között, akik be is mutatódnak, meg nem is, közben meg is tudunk valamit, meg nem is, mintha mégis mi nézők is ott ülnénk a körben és néznénk, ahogy a baráti kör tevékenykedik és adomázik. Talán annyiban lehetne segíteni a nézőt, hogy a képek és az atmoszférát közvetítő hangok fölött valami rendezői narráció megjelenjen, ami összefogja az üzenetet. (szőke) értékelés:

Hozzászólások

14
Értékelem!

Ohhh Jeeeeeeeeeeee!!!!! Vegreeeeeee
Szupeeeeeerrr Gratulalok. Mostantol film film hatan... (remelem) :)

14
Értékelem!

Gratulálok! Eddig ez a filmed tetszett le a legjobban. Tetszik a kamera mozgásának esetlegessége is, mert pont azt adja, amit a beszélgetések a háttérben, egy fesztelen hétvégi esti hangulatot a szerettekkel. Szinte el is volta a figyelmemet arról, hogy nincs eleje és vége. Nagyon jó, és endkívül személyes.

15
Értékelem!

A folyamatos duruzsolástól és kacagástól olyan bensőséges hangulata van. Kellemes közétek ülni, tetszett!

Új hozzászólás