Rövíííd kííísérletííí ríííport meréééénylet önmagaaam és a híííbaííísták elen... szürrrrealííízm... dadaííízm... híííbaííízm. Azé csúnya szürke mert nem akartam víííílágítni a mobilommal arcocskájukba meg mert gondóltam bírja a kamera a sötétben bújkálódást... az bírta... csak a szemnem... kilettgammamosva de mer ahhoz nem értek iljen lett... bár annak látszik nem hibaista csak szár bár küzküszküdöttem vele tehát verotska asszondaná megkaphatom mégis a júdáspéz felét... HIBAISTÁK pussz és kössz... (fellépőlista a végén)... a fröccsöt kölcsönösen szponzoráltuk: mi... Roli kell még valamit tudniuk...?

Kedves Dénes, kedves hibaisták, nagyon köszönjük ezt a filmet, egy disznó mindenképp jár azért, hogy ez a film itt van, hogy ez a bemutatkozás megtörtént, bár megvallom őszintén, van nem kevés olyan hibaista is, aki nem lett még estiskolás, ezen még van mit dolgozni. Egy disznó a filmes munkáért is jár, mert Dénes igyekezett mederben tartani a nagy folyót, de ha már itt tartunk, azt azért el kell mondanom, hogy ahogy már mondtuk ezt más képnél, munkánál, itt sincs másképp, káosszal nem ábrázolunk káoszt, vagyis a hibaistákról készített filmet is kell szerkeszteni és kell vágni, és nem lehet hagyni azt, hogy a szövegek önismétlő folyammá terebélyesedjenek, mert a néző türelme nem végtelen. Itt Dénes a kérdező, Dénes az operatőr és a rendező is, tehát háromszorosan is ő a főnök, és nem szabad kiengedni a kezéből a kormányt. Ha elhangzik egy kérdés, amire a riporter választ akar kapni, akkor a pillanat adta lehetőséget is figyelembe véve el kell döntenie, hogy ha nem érkezik válasz vagy mellébeszéd van, akkor a kérdés volt rossz - ha igen, egyből kell váltani - vagy a kérdezett nem koncentrál, akkor pedig nem szabad elengedni, amíg valami irányt, valami választ nem kapunk. Szóval csak annyit még, hogy reméljük, lesz még ilyen filmes helyzet és kérdezés, amiben Dénes bulldogabb lesz. (szőke) értékelés:

Hozzászólások

44
Értékelem!

A "mások" tudták, hogy forog a kamera. Tehát nem lesből lőtted. Másrészt fenn van. Nem veszünk le semmit. Eddig se vettünk. Harmadrészt kismalac kismalac engedj be. :)

És negyedrészt. A film nem rossz. Csak van mit tanulni belőle. Ezért is járunk ide. Ugye.

42
Értékelem!

azvan egyrészt hogy agresszív kismalac vagyok egy ideje (hisztizem), másrészt mivel ez majdnem ad hoc helyzetpróba és másokon (számomra megbecsült emberek) játszok eleve voltak kétségeim azzal hogy ezt fel kell e tennem (akárhogy is sikerül)

65
Értékelem!

Namost mi vaaaan?
Nem faliújság he, nem veszünk, nem rakunk. Oskola. Tanulunk. Na.

50
Értékelem!

Köszönöm.) tényleg feszesebb lenne öt percben de ezek gondolkodnak ha redundánsan is azé mondanának valamit ...
Egy disznót visszaadnék mer szorgalminak készült csak nem szóltam időben. Egy másikat is mer nem tom megtért hibaistákkal ellentételezni az előleget:) és nem szeretek eladósodni. Visszaadnék egy harmadikat is ha lenne mer nem érzem hogy izmosodna a pofám, de mer nincs harmadik eccerűen csak vegyük le innen ezt oszt ha egyszer kiszorítanám mégis a sz.rt belőlük meglátjuk gyorsabb leszek é
durcájsz

67
Értékelem!

Roli, én se szeretem, de meg kell szokni, ez az új világ, ezek a szemesek forgatnak. :)

53
Értékelem!

az van, hogy én nem "mertem" megnézni csak az elejét
nemtudom mi ez az erős tiltakozás az ellen, hogy filmem meglegyek örökítve
lehet orvoshoz kellene fordulnem vele ? :))))

77
Értékelem!

Vera nekem a megtwisztelés és én kössz:)
Aureliano, de ...nem a magam igazáé...de ezzel felvállalnak egy olyan rájuk irányuló és különböző színvonalon megfogalmazódó kritikát bélyeget stb ami egyfajta kereszt és igen sztem a többi fotósér is csinálják pontosabban a fotózásért mint alkotásért....de én se nem kérdeztem jobban meg űűűket mint ami a reportba van:)
Klára nekem se vitte de látod Zsolt kimérte...boccs a terjedelemé

ÁÁÁ Zsolt nagyon kedves vagy hogy leckének soroltad:)(nem írtam mi legyen) ez inkább szorgalminak készült és nagyon fogok örülni ha mán a barátom kategóriába nevezhetek egy velük készült filmet:)))....bár csak annyit legyen ez: CASABLANCA!

74
Értékelem!

Onnan indulok, hogy Roli említi a néger júdást a filmben, és hogy ez neki nem tetszik, és én meg erre azt mondom, hogy a néger júdás a filmben az akkori kor sztereotipizálása elleni filmes lázadás, szembesítés. TEhát nem az a megfejtés, hogy azért néger júdás, mert a négerek júdások, hanem azért, mert mi azt gondoljuk, hogy ők azok.

Aztán meg azt is gondolom, hogy a hibaizmust nem kell hasonlítani. A hibaizmus önmagát kell előbb definiálja, nem valamihez képest, főleg nem a fotóművészethez képest, tehát a hibaizmusnak semmi köze ahhoz, hogy a fotóművészet az-e ami, nincs vele dolga. A hibaizmusban a saját rendszerének kell működnie és nem a fotóművészetének, hisz ez ellentmondás lenne.

Ha a hibaistáknak van tennivalója - van - akkor az ott keresendő, hogy két szélről is leválasszák magukat. Az egyik szélsőség a csinált, mesterséges hiba. A megjátszott hiba, az, ami utólag agymunkával kerül a képre, vagyis az, ami valójában nem hibaista, hanem ami manír. A másik szélsőség a Vera által szar képnek definiált hiba, ami nem hordoz semmi többletet, ami egyszerűen szar, és nem több annál.

A hibaizmus nem függetlenítheti magát az esztétikától, de nem is az esztétika után elkövethető kreáció. A hibaizmusnak egyszerre kell hordoznia az esztétikai elvárást és a véletlen, a hiba csodáját.

37
Értékelem!

Dénes, nekem tetszik ez a Júdás párhuzam. És milyen szerencse, hogy nem voltam ott, mert nyilván helyben nem jutott volna eszembe a megfelelő válasz, de most, itthon ülve igen.
Szóval, a hibaisták nem a fotográfia Júdásai, mert Júdás, egy nagyon szép és emberi gesztussal, feláldozta és örök gyűlöletre ítélte magát azért, hogy barátja megvalósíthassa eszelős elképzelését az emberek szeretet általi megváltásáról, és az ehhez feltétlenül szükséges mártírhalált meghalhassa. A hibaisták viszont, anélkül persze, hogy ebben kikértem volna a véleményüket, szerintem nem áldozzák fel magukat a többi fotóművész kedvéért, akik nekik nem is barátaik. Ha már újszövetségi párhuzam kellene, inkább Tamások ők, akik mintha azt mondanák: Hiszem, ha látom. Akkor hiszem, hogy a fotózás művészet, ha látom, hogy nem tökéletesen is működik. Sőt, akkor működik igazán. És ehhez látnom kell a szögek nyomát, és ujjamat az oldalába kell tennem.

36
Értékelem!

nohát :) kár, hogy néha elbagatellizáltuk a kérdéseidet! szerintem jó lett nagyon.
köszönjük :)

43
Értékelem!

Ez egy hosszú film. Bocs, de valami tech nyűgje volt emiatt valóban. Ezért kettévágtam. Egymás után tessék nézni.

50
Értékelem!

hm...nekem nem viszi végig ezt a videót a cuccosom...:(((

71
Értékelem!

ó, ezt csak most látom!!!!
még nézem...:))

Új hozzászólás