Híd

Híd

Ha akkor, ott látom a tó jegének ezt az érdekes mintázatát, akkor lejjebb viszem a képet, de sajnos a szakadó hóesésben ez akkor és ott nem tűnt fel.

Annak örülök, hogy Nóra a leiratban saját maga megfejti azt, hogy mi lehetett volna még erősítő hatású üzenet ezen a képen: az arányrendszerek, az ég és a víz arányának a megváltoztatása. Nyilván ez abból is adódik (és ezt egyértelműen jól látja Nóra), hogy az alsó régió izgalmasabb, mozgalmasabb, szebb rajzú dolog, és több információt tartalmaz, mint az ég. Én nem is azt mondom, hogy a képet kellett volna lejjebb vinni, nem az égből kellett volna levenni, hanem az aljához még hozzáadni valamennyit, nem kellett volna sok, de egy kicsit el lehetett volna vinni abba az irányba egy másfél ujjnyival a súlyozást. Talán az égből egy fél ujjnyit vágva ez rendbejött volna, de ez a kép így, ebben a formában is nagyon rendben lévő, nagyon finoman átgondolt, nagyon jó ritmusú üzenet. Nagyon érdekes ez az egész tagozódás, ahogy a háttér nyugalmas, téli ritmusára ez a híd felel, és ez még önmagában is egy nagyon szép dolog lenne, de az egy külön öröm, hogy ezen a hídon éppen valaki átment. Az ő szereplése, az ő megjelenése ezen a képen adta hozzá azt a pluszt, ami egy szép téli tájképnél, mint ritmus már eleve megvan. Nagyon jók azok a vízfelszínen lévő kis foltocskák, szintén egy ritmus, és olvastam a hozzászólásoknál Sándort, aki abszolút pontosan fogalmaz, amikor azt mondja, hogy ennek a képnek zeneisége van. Valóban, szinte olyan, mint egy kortárs zenei műnek a kottája, biztos, hogy van olyan őrült zenész, aki ezt le is tudná játszani. Tehát ez egy nagyon jól megfogalmazott üzenet, mindaz mellett, amit Nóra ír, tökéletesen érthető, hogy adott körülmények között ez nem volt evidens számára, a későbbiekre nézvést ez egy jó gyakorlat abban a tekintetben, hogy adott helyzetben, ha kritikus az időjárási viszony, és nem tudom kontroll alatt tartani tökéletesen a technikát, akkor biztonsági tartalékkal dolgozom. Gondolom, hogy a szereplő megjelenése a képen túl sok időt erre nem hagyott, hogy ezzel játsszon az ember, de nyilvánvaló, hogy ez lesz majd a következő irány. Ettől függetlenül ez egy három csillagos kép, és a leckemegoldásnak is tökéletesnek érzem, egy jó gondolat. Köszönöm, várjuk a folytatást, Nóra. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Nóra, ez a kép nagyon megérdemel egy megemlékezést, mert igen finom munka. A címben előirányzott állapotot tökéletesen fedi. Formailag is rendben van, különösen tetszik, hogy "valódi" ritmusok keletkeznek rajta, a szó eredeti, fizikai, illetve zenei értelmében, hiszen több képelem szép periodicitást mutat.

Új hozzászólás