Hol volt, vagy hol nem volt, az itt a kérdés

Az a témafelvetés, amit Ádám ebben a környezetben megmutat nekünk, egy nagyon jó út az önismereti játékoknak egyfajta állomása, amikor nagyon is kézzel fogható kép jelekkel azt közli felénk, hogy egy gyermekkori helyzetben tartva, ő ezzel valamilyen szinten dacol azáltal, hogy a maci feje leszakadt, ugyanakkor ez a nyakig betakaródzott helyzet pedig azt mutatja, hogy mégiscsak kényszerből vagy megszokásból, de elfogadja ezt a helyzetet, hogy ő ebben a kis virágos, rózsás ágyikóban fekszik a macival, de mégis magát helyezi bele ebbe a maci szerepbe. Érdekes kérdés, ugyanakkor azt kell, hogy mondjam, a kérdésfelvetés jó, de a kivitelezéssel vannak problémák, mégpedig az, hogy az a fajta világítás, ami itt most ebben a helyzetben megvalósul, ez a vakus bevilágítás, ez nagyon is kétdimenziósra redukálja ezt a képet. A térbelisége tökéletesen eltűnik, minthogyha föl lenne kasírozva egy falapra az egész helyzet. Én azt tudom javasolni, hogy minden egyes ilyen beállításnál célszerű egyrészt lepróbálni magát a helyzetet normál világítással, akár a kis íróasztali lámpámmal, vagy éjjeli lámpámmal, vagy más hagyományos világítási metódussal, ez magát a próbát is segíti, másrészt pedig a vakut esetleg lehet ezekkel helyettesíteni. Nagyon csúnya fényeket tud a vaku létrehozni, főképp úgy, hogy a háttérben lévő ágynemű is világos szín és ettől ez az egész nagyon sápadttá válik. Úgyhogy maga az ötlet nagyon jó, egy disznót mindenféleképpen megér, viszont a kivitelezést visszaadnám ismétlésre. El kéne gondolkodnia Ádámnak azon, hogy hogyan tudja megvalósítani ezt más eszközökkel. Még egy dolog, egy picit szűkre vágottnak érzem ezt a képet, azáltal, hogy ennyire szűkre van vágva, az a perspektíva játék, ami a kamera helyzetéből adódik, az most nem teljesen jól értelmezhető, tehát azok a torzulások, amik a perspektíva adottságaiból adódnak, ezek most nem jól értelmezhetőek. Én azt mondom, hogyha ez a magam fölé helyezett kamerával az alávetettséget akarom erősíteni, akkor ennek egy picit több helyet kell hagyni, hogy egyértelművé váljon a nézőnek. Most ezzel a szűk vágással az arcnak kellene elmesélnie mindent, amit a tágabb kivágásnál a környezet mesélhet, de az arc kifejezése nem sokat mesél. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

Nem feltétlen de örülök hogy tetszik, az első változat vaku nélkül készült, tök homály lett. :)

Ez nagyon kemény kép. A gyerekkorhoz szervesen hozzátartoznak a gyerekkori betegséggel töltött napok is. Ezek jutottak hirtelen eszembe. Amikor hosszú napokig (hetekig) feküdnöm kellett, és különböző vigasztaló játékokat játszottam nagymamáimmal, mesék, játékok, társasozások. Így visszagondolva szomorú de békés, és mindenképpen csak a gyermekkorra jellemző.
Ádám jól megfogtad mindezt (nem tudom ezekre gondoltál-e amikor készítetted a képet). Három disznó, bár úgy látom a vakut ki kellett volna kapcsolni, de lehet, hogy ettől lett ilyen kifejező.

cseles kép, nem lehet tudni ki győzött. én a macira tippelek, neki ott a feje, a test ,- és még új feje is van;)

Új hozzászólás