Hópihe

Hópihe

A bemutatott díszt egyszerű fehér papírból készítettem, de színes papírból is elkészíthető. A munka során szükségünk van 6 db négyzet alakú papírra, ollóra, celuxra, tűzőgépre, vonalzóra ollóra, ceruzára. A négyzet elkészítése.

Hópihe

A következő vonalakat kell kimérni. A sötéten kihúzott vonal a vágás vonal! A többit vágás előtt radírozzátok ki.

Hópihe

A bevágások után szétnyitjuk a háromszöget. A négyzetek belső részének két sarkát összefogjuk, és egy kis cellux ragaszóval megragasztjuk.

Hópihe

Fordítsuk meg a papírt. A második bevágott rész sarkait fogjuk össze, majd ragasszuk meg azt is.

Hópihe

Megint fordítunk. s a következő, harmadik rész sarkait is összeragasztjuk.

Hópihe

Az utolsó fordítás. A negyedik rész sarkait összeragasztva kapjuk meg a hópihénk első elemét.

Hópihe

Az elkészült hópihe egyik sarkát kilyukasztva fel is akaszthatjuk. December 21-én Padon című műsoromban el is készítjük.

Anitától megint egy olyan kézműves munkát kaptunk, ami nagyon jól van ábrázolva, illusztrálva, ez alapján könnyen meg lehet csinálni a hópihét. Fototechnikailag annyit hozzátennék, hogy ha eldöntöttem, hogy az íróasztal lapja lesz a háttér, amin dolgozok, akkor azt tessék végigvinni, világításban is érdemes erre kicsit jobban odafigyelni, hogy ha kell, akkor két íróasztal lámpát bekapcsolni, de valahogy fényben ez legyen rendben. Egyébként nagyon köszönöm, és örülök neki, hogy Anitában megvan a kitartás, hogy segítsen nekünk ebben is fejlődni, úgyhogy a három csillag megvan. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

52
Értékelem!

Köszönöm az értékelést :-)

Új hozzászólás