Hullámok - avagy az a fránya impresszionizmus

Elemzés, Szorgalmi

Hullámok - avagy az a fránya impresszionizmus

"Versenyen" kívül! A búzás képeimmel játszadozva, egy belenagyítás után fogadott ez a fókuszon kívüli képrészlet a monitoron, és nagyon megfogott a(z impresszionista) fesményszerűsége. Persze (gondolom) ez így fényképként értelmezhetetlen, de játéknak talán jó. Nekem mindenesetre nagyon megtetszett.

Hát igen, a struktúra megvan, szép a ritmusa, de valami hiányzik a képről, ami történetet visz bele, ami vagy aki főszereplővé válhat. Persze a festészetben is van sok olyan helyzet, ami szinte homogén színtömbökkel dolgozik, ez is lehetne akár ilyen, de akkor a technikát kell úgy belőni, hogy ott akkor minden a helyén lehessen, legyen elég élesség, legyen erős a dinamikatartomány, a színek, mindez együtt határozott eredményt adhasson. Állvány, és ott a helyszínen kell kivágni a képet, nem utólag. (hegyi)

Hozzászólások

Nekem pont ez a fókusztalan hullámzás tetszik, mintha valaki csak elnagyolt ecsetvonásokkal próbálná visszaadni a szél játékát a búzamezővel. Nincs történet, csak a végtelen nyugalom. Számomra ez így hipnotikus :-) persze jobb lett volna nagyobb térben meglőni... De most már tudom mit szeretnék, és jövőre is lesz vagy 40 hektár búzám :-D

Új hozzászólás