Így nyaral a méhész

Egy, még 2017 nyarán készült fényképet vettem elő az archivúmból újrafeldolgozásra. A képarány azért ilyen, mert két fekvő képből lett a végleges elkészítve. Az újrahasznosítással az utómunka gyakorlása volt a cél, így végül a szorgalmit választottam kategóriának. Technika: f/13, ISO 100, 1/200 sec záridő, 18 mm gyújtótáv mind a 2 fénykép ezekkel a beállításokkal készült. A 2 felhasznált fénykép valójában inkább csak másfél, mert a teljes képbe belefért az autó majdnem a kaptárakig, míg a második képre a kaptárak miatt volt szükség, aminek a felesleges részét levágtam. Mivel az eredeti RAW fájlok már nincsenek meg, így a JPEG -en próbáltam picit finomítani: a színek korrigálására és a kontraszt módosítására mentem rá. Ezeken kívül csak átméretezés történt. Az utólagos élesítésről lemondtam, mert azt tapasztal, hogy a kitobis képeken a legtöbb esetben csak kihangsúlyozza az optika nem túl acélos teljesítményét ez a művelet, így már leszokóban vagyok a képkidolgozás ezen lépéséről (majd talán újra alkalmazom valami jobb optikával).

Hozzászólások

0
Értékelem!

Köszönöm a hozzászólást Zoltán! Sokkal inkább egy snapshot jelleggel készítettem el a képet(képeket) a táborhelyet megörökítendő. A cél az volt, hogy minél több látszódjék a helyből. A kaptáraktól jobbra gondolkodtam a vágáson, de ott vannak azok a jó kövér felhők, így végül elvetettem a vágást.

0
Értékelem!

Fantasztikusak a színek és a bárányfelhők, de én biztosan vágnék a kép bal oldalából. (nagyjából a sátrak jobb sarkánál)
...hogy egy filmes idézettel éljek, ahogy Gaben mondta: "rossz helyen van ez a kocsi".

0
Értékelem!

Köszönöm a hozzászólást István! A klasszikus képarányokhoz én sem szoktam foggal-körömmel ragaszkodni. Kimondottan szeretem a monumentális panoráma képeket. Régebben készítettem párat magam is, de mostanában nem igazán találtam hozzá alkalmas témát .

0
Értékelem!

Nagyon dolgoznak a komplementer vagy inkább komplementer-közeli színpárok, kék-sárga, piros-zöld, és szerintem nagyon eltalált az arányuk. Én spec. nem tartom ördögtől valónak a standard képaránytól való eltérést sem. Összességében nekem a naív művészetet idézi a fotód, de a lényeg, hogy nekem tetszik, íze van, és érzem!

Új hozzászólás