Itt most próbálok pozitv kisugárzású munkatárs lenni
Lusta vagyok, ezért olyan portrét próbáltam csinálni, amit máskor is fel tudok használni. Azaz olyat, amin jól mutat az ember, de a ruházat, a helyszín és a tárgyak is hozzám tartozzon, azaz ne kamukép legyen. Ehhez, a következőket próbáltam a képre vinni: Nyugalmat árasztó, de komoly környezet; Komoly tekintet, de könnyed testtartás; Legyen rajta státusszimbólumnak számító kütyü (laptop), de lehetőleg ne domináljon; Valami színharmónia (kék ing – sárga irattartó); A szellemi munkát jelzendő toll, de csak egyszerű, hogy véletlennek tűnjön; és kicsit alulról fényképezve, hogy érezze az ember, hogy felfelé néz. Kérdés, hogy nem vittem-e túlzásba, nem lett-e irritáló?

Kedves Ákos, sorolom a problémákat. Formai dolgokat először. A laptop feketéjéből többet kell adni, vagy épp csak jelzés értékűt. A sárga a kékkel és a szürkészöldes háttérrel együtt egy agresszív folthatást kelt, vagyis vagy nem kell jelen lennie, mint színhatás, vagy még többet kell belőle adni, dinamikusabbnak kell lennie. A beállított póznál a tested alkotta ív akkor zárulna, ha lent többet adnál magadból, így ezt a formát, mozgást elvágtad. Mivel tehát a feketébe, sárgába is és az alfeledbe is belevágsz, így megtörik a kép ritmusa. A test hajlata adná a ritmusát a képnek, aminek ellenpontja lenne a fekete laptop és a sárga iratrendező. A színek összeválogatása, ha az arc üzenetét tesszük középpontba, szintén hibás, mert minden szín ugyanabba a világos tónusrendbe tartozik, így ezzel a lapos világítással, vakuzással megfagynak a gesztusok. Azt talán már te is érzed, hogy túlkomplikáltad a dolgot abból a szempontból is, hogy vagy a laptopon dolgozol azt az öledbe véve, vagy tollal írsz, de ebben a pózban lehetetlen vállalkozás számítógépezni is és írni is, egyszerűen kivitelezhetetlen. Az önbemutatást, a kettes leckét, vagyis a portrét tehát szeretnénk, ha megismételnéd. (szőke)

Hozzászólások

9
Értékelem!

Igen, én is így gondoltam.

7
Értékelem!

Márk:
Sokak szerint szeretem elbonyolítani a dolgogat. Lehet hogy megint így van? Ugyanis ha a Te katagóriáid között kellene elhelyezni, akkor egy önirónia arról, aki nem vagyok. De mivel a feladat önportré volt, mindenképpen jogos, hogy visszadobták ismétlésre.

10
Értékelem!

Ne haragudj Ákos, ha megsértelek, de az én olvasatom szerint ez egy tökéletes önirónia vagy társadalomkritika. Amíg nem írtak ide, meg nem láttam mit írt a Bandi bácsi, addig meg voltam róla győződve, hogy ezt most nagyon eltaláltad!;-) És most is így vagyok vele... A kép önmagában nem elég, de a részletes leírással együtt jót derültem rajta. Remélem nem értetted félre.

10
Értékelem!

Ákos, mondhatni magunk között vagyunk, szóval értem ez alatt, hogy azét vagyunk itt, hogy segítsünk egymásnak, ezért nincs gond azzal, amit leírtál, mert az őszinteség fontos. Ami a képpel probléma, az a leírástól függetlenül az, mert a kép cím és szöveg nélkül értelmezendő elsősorban.

12
Értékelem!

* Nos Tamás, nagyon is igazad van. Ha hallgattam volna, bölcsebb maradtam volna. Így, nyilvánosan, semmiképpen sem akartam "megmagyarázni".
Ha nem lennék ilyen kapkodó, mint amilyen, akkor észrevehettem volna, hogy itt, az oldalon, a címen kívül a hosszabb leírás is megjelenik.

10
Értékelem!

Szia Ákos!

Nekem úgy tűnik mintha azt akarnád szemléltetni, hogy úgy csinálsz mintha éppen nagyon csinálnál valamit és közben semmit sem csinálsz. Nem tűnik természetes testtartásnak. Ha elengeded a laptopot az lecsúszik, nem lehet vele dolgozni, és azt se értem igazán, hogy minek a toll a kezedbe? Ha a laptopot státusszimbólumnak tartod akkor a tollal gyengíted mindezt. A feszes kivágás és a fejbúb levágása inkább feszültséget gerjeszt a képben mint nyugalmat. És egy jótanács: (ezt az ofő tanácsolta nekem, csak továbbadom) Ami nincs ott a képen azt semmilyen szöveggel nem tudod odavarázsolni, ami meg ott van azt fölösleges megemlíteni, bízni kell benne, hogy észreveszik..) én egy ilyenért disznólevonást kaptam.

Üdv: T.

10
Értékelem!

Kedves Ákos!

A laptopon lefelé forduló tenyér a felsöbbrendűség jele. Ha kedvesnek szeretnél tűnni, ajánlom a felfelé forduló tenyeret. A kép azt sugallja egyértelműen, hogy "én vagyok a főnök". Amúgy a kép jó. De ne vedd kötekedésnek, a laptop elvonja rólad a tekintetet. Mert a fekete nagyon dominál a bal alsó sarokban. De majd Szőke tanár úr elmondja mi jó, s mi nem. Ezért vagyunk itt! :-)

10
Értékelem!

De, egy kicsit irritáló lett, de olyan kedvesen irritáló, mintha azt mondtad volna éppen:
És most édeseim, beírom mindannyiótoknak ezt a feketpontocskát!
Ez a kéztartás miatt van így, mert szerintem az olyan pipiskedő kicsit, a többi gesztusod viszont valóban komoly és nyugalmat árasztó lett.
Üdv az osztályban!:)

10
Értékelem!

Hát, igen ! Így kell kinézni egy mai "manegger" típusú Fiatalembernek.
Gratulálok Ákos, fogadhatod az állásinterjúra érkezőket !

Új hozzászólás