Javított Hold

Tudom ez most megúszosnak tűnik. De fogalmam sincs hogy, az Én eszközeimmel hogyan tudnám, csak a szemet úgy megvilágítani hogy az ne nagyon változtassa meg az alap elgondolás. Ezért a nyers fájlból kicsikartam az összes információt a szemről, és azt rámaszkoltam a már elemzett képre.

Megint szorgalmi, megőrülök tőle, na mindegy. Jobb lett a szem. Olvastam a vitát. Olivér segíteni akart, de túlbonyolította. Nem olyan nehéz ez. 500 forint egy kis elemlámpa, kábé. Azzal pontszerű fényeket lehet csinálni, ha túl sok a fénye, rátekerni rétegeket nájlonból, ha túl szóródik a fény, akkor pici alufóliát tekerve a lámpa tubusra ez is szűkíthető, szóval univerzális segítség egy ilyen. Fekete-fehér esetén a színhelyessége se probléma. Magyarán az ilyen képeknek a titka a fényformálásban rejtezik. Az ötlet jó, majd alkalmasint ha kedved tartja, ezeknek tudatában lehetne valójában ismételni, nem utómunkában. Jó munkát hozzá. (hegyi)

Hozzászólások

Köszönöm az elemzést. Ezt majd ki kell kísérletezni ami (Nekem) nem egy fél órás dolog, de nem felejtem el.

Örülök, hogy nem haragszol, a bocsánatkérés azért jár.

Kicsit túlragozom-ellentmondásba kerülök a korábbiakkal, de aztán tényleg lapozok:

Részben a sok-sok év küzdősport készség szintű beidegződése lehetett ez nálam. Ahol -nem csak edzésen- egy támadó/támadás szerű mozdulat, megkontrázásra kerül egy -túlzó- ellenreakció által, gondolkozás-agresszió nélkül, -csak a hecc kedvéjért-(edzőtársak között). Abban a rétegben, ilyen volt a poénkodás, reflex karbantartás. Így pontosabb a háttér.

Kösszi az önismereti leckét, levontam a tanulságokat.

Ui: Nesze nekem tükrös szemfény.

Olivér, Tőlem nem kell bocsánatot kérned Én nem haragszom Rád.
Písz.

Antal, a szükségesnél szenzitívebben értelmeztem a leírt dolgokat.

A reakcióm minősége/milyensége nem megfelelően lett kiválasztva, amit sajnálok. A hétköznapokban ez nem jelent problémát mert alapvetően ilyenkor is kenyérre lehet kenni, de ez írásban nem jön át, ismeretlenül meg pláne. -Ezt rendre elfelejtem-

Nem szoktam haragudni, megbántódni. A reakciómba hasonló jellegű dolgok* bekerülhetnek valamilyen formában, de ott véget is érnek.

Megértem, elfogadom az álláspontodat, köszönöm a bocsánatkérést elfogadom és viszonzom.

Písz

A Pedellusnak köszönöm a közreműködést és Tőle is bocsánatot kérek.

Őszintén sajnálom hogy megbántottalak Olivér. Nem ez volt a szándékom, poénkobni akartam. Egy haveromal beszéltünk a Látszótérről, meséltem hogy, elemzéseket kapunk a képeinkről. És kérdezte hogy melyik az Én képem mutattam a "Magas épület" címüt. Erre Ő azt mondta hogy most ki derül róllan hogy milyen "perverz" vagyok. Kérdeztem miért? Erre ő mondta hogy , a toronyház egy fallikus szimbólum és tudat alatt valamit kompenzálok ezzel a képpel, és a fehércsík s.t.b. De voltam én pénisz irígy férfi létemre, szóval szívta a vérem és jót röhögtünk. Bennem volt még ez a poénkodás mikor leültem a gép elé. Nem bántó szándékkal de le írtam amit. Az hittem poén. De Neked nem az. Hibáztam bocs.

És akkor most mindenki elpakolja a falloszát, úgy, óvatosan a cipzárral, rendben, és kijön az erdőből. A pedellus hamarosan mondja majd.

Kihagyok néhány felesleges kört. Ne raboljuk egymás idejét a semmire.

Segítő ötlet: a fallosz dumát egy kicsit még csiszolgatnám. Nekem most olyan benyomást kelt mintha más fallosszával szeretnéd verni a csalánt, de a sajátoddal mutatod meg, hogyan is képzeled.

Olivér. Nagy tükör balról? Kis tükör jobbról? Értem a gondolat menetet, de kérlek add meg a távolságokat collban, a fényvisszaverő felületek méretét cm2-ben. A szögekkel majd Én eljátszogatok. Mert van rá egy fél évem.:) Érted, iszonyat sok a változó. Ez szerintem két fényforrásos. De lapítok, hátha azt mondja a Pedellus, ... "van valami struktúra a szemben nem egy üres folt, javított. Lépjünk rovább. Nézzük mit töltött fel most. "Jé egy épület fotó."... "Tök jó de..." . Apropó ha van kedved nézd meg az új feltöltésemet és véleményezd. Érdekel a véleményed. Ugye nem egy nagy fallosz, fehér csíkkal az oldalán. Mert ha ez gondolnád az Téged jellemezne, és nem az Én képemet. :)

Így tényleg matekosabb a helyzet, ilyennel még nem "dolgoztam", de ha már elvárás a segítő ötlet akkor szerintem ez működhet:

Kép szerinti nézőpontodból: bal oldali lamella kinyit. Baloldaladra az arcod mellé egy nagyobb tükröt, ha be tudsz támasztani olyan szögben, hogy az sréhen a jobb oldalad irányába nézzen akkor, ha a jobb kezedben tartasz egy pici tükör amivel bele tudsz kukucskálni a jobb szemeddel a nagyobb tükörbe, azon is belül valamelyik méhsejt mintába(a baloldali lamella alatt felszabadulók közül) akkor elméletileg meg van a fényed útja.
Ha nem jelenne meg a kész képen a szemfény akkor a záridőt szerintem hosszabbra lehet venni. Ha túl nagy területet világít meg akkor a kis tükör letakarása mellett azzal is lehet játszani, hogy egy másik olyan méhsejtbe kukucskálsz a tükrökön keresztül aminek kisebb felületén látsz át.

Lehet, hogy ennél van szabályosabb-jobb megoldás, de nagyon minimálba ez villant be, ami elméletileg nem boritja meg az eddigieket és talán működhet.

De mostmár kifejezetten kíváncsi vagyok. :)

Üdv Olivér.
Köszi az ötletelést. De a probléma az hogy a főfény is elég "pontszerű". Amit nem tudok tükrözni oldalról. (Nem a reklám helye) de a föfény (Ami az eggyetlen fényforrás) egy Godox Ad200-as, amin, egy méhsejtrácsos négy oldalon fény terelő lamellákkal ellátott, fényformáló volt (lehet nem ez a rendes neve de, gongolom tudod melyik az). Ezér nem látszik a fül, vagy a hajon az élfény mert a lamellákat szürke zártam, hogy csak az arc kapjon egy vékony sávba fényt.
Majd utómunkával a sötéteket bebuktattam, a csúcsfényeket meg majdnem kiégésig húztam. De lehet van itt más megoldás is, de Én így oldottam meg, mert sosem tanultam a fotózást, a megvilágítást. Én csak játszom, kísérletezgetek a fotózással ha az időm engedi. De köszi a segítő ötleteket, sőt mostantól el is várom Tölled :).

Üdv a téren!

Tetszik a kép és az elgondolás.

A leírás kapcsán bevillant néhány ötlet: kis tükörrel(ha túl sok fényt ver vissza: letakarni a felületéből) vagy üveges óra számlapjával esetleg bármi mással: jobb kézből a jobb szemre tükrözni a fő fényből annyit, hogy ne borítsa fel az alap elképzelést.
Szerintem jó dolog a digitális mankó, ha ösztönöz a technika megoldásokra.

Új hozzászólás