Javított Hold

Tudom ez most megúszosnak tűnik. De fogalmam sincs hogy, az Én eszközeimmel hogyan tudnám, csak a szemet úgy megvilágítani hogy az ne nagyon változtassa meg az alap elgondolás. Ezért a nyers fájlból kicsikartam az összes információt a szemről, és azt rámaszkoltam a már elemzett képre.

Megint szorgalmi, megőrülök tőle, na mindegy. Jobb lett a szem. Olvastam a vitát. Olivér segíteni akart, de túlbonyolította. Nem olyan nehéz ez. 500 forint egy kis elemlámpa, kábé. Azzal pontszerű fényeket lehet csinálni, ha túl sok a fénye, rátekerni rétegeket nájlonból, ha túl szóródik a fény, akkor pici alufóliát tekerve a lámpa tubusra ez is szűkíthető, szóval univerzális segítség egy ilyen. Fekete-fehér esetén a színhelyessége se probléma. Magyarán az ilyen képeknek a titka a fényformálásban rejtezik. Az ötlet jó, majd alkalmasint ha kedved tartja, ezeknek tudatában lehetne valójában ismételni, nem utómunkában. Jó munkát hozzá. (hegyi)

Hozzászólások

0
Értékelem!

Köszönöm az elemzést. Ezt majd ki kell kísérletezni ami (Nekem) nem egy fél órás dolog, de nem felejtem el.

0
Értékelem!

Örülök, hogy nem haragszol, a bocsánatkérés azért jár.

Kicsit túlragozom-ellentmondásba kerülök a korábbiakkal, de aztán tényleg lapozok:

Részben a sok-sok év küzdősport készség szintű beidegződése lehetett ez nálam. Ahol -nem csak edzésen- egy támadó/támadás szerű mozdulat, megkontrázásra kerül egy -túlzó- ellenreakció által, gondolkozás-agresszió nélkül, -csak a hecc kedvéjért-(edzőtársak között). Abban a rétegben, ilyen volt a poénkodás, reflex karbantartás. Így pontosabb a háttér.

Kösszi az önismereti leckét, levontam a tanulságokat.

Ui: Nesze nekem tükrös szemfény.

0
Értékelem!

Olivér, Tőlem nem kell bocsánatot kérned Én nem haragszom Rád.
Písz.

0
Értékelem!

Antal, a szükségesnél szenzitívebben értelmeztem a leírt dolgokat.

A reakcióm minősége/milyensége nem megfelelően lett kiválasztva, amit sajnálok. A hétköznapokban ez nem jelent problémát mert alapvetően ilyenkor is kenyérre lehet kenni, de ez írásban nem jön át, ismeretlenül meg pláne. -Ezt rendre elfelejtem-

Nem szoktam haragudni, megbántódni. A reakciómba hasonló jellegű dolgok* bekerülhetnek valamilyen formában, de ott véget is érnek.

Megértem, elfogadom az álláspontodat, köszönöm a bocsánatkérést elfogadom és viszonzom.

Písz

0
Értékelem!

A Pedellusnak köszönöm a közreműködést és Tőle is bocsánatot kérek.

0
Értékelem!

Őszintén sajnálom hogy megbántottalak Olivér. Nem ez volt a szándékom, poénkobni akartam. Egy haveromal beszéltünk a Látszótérről, meséltem hogy, elemzéseket kapunk a képeinkről. És kérdezte hogy melyik az Én képem mutattam a "Magas épület" címüt. Erre Ő azt mondta hogy most ki derül róllan hogy milyen "perverz" vagyok. Kérdeztem miért? Erre ő mondta hogy , a toronyház egy fallikus szimbólum és tudat alatt valamit kompenzálok ezzel a képpel, és a fehércsík s.t.b. De voltam én pénisz irígy férfi létemre, szóval szívta a vérem és jót röhögtünk. Bennem volt még ez a poénkodás mikor leültem a gép elé. Nem bántó szándékkal de le írtam amit. Az hittem poén. De Neked nem az. Hibáztam bocs.

0
Értékelem!

És akkor most mindenki elpakolja a falloszát, úgy, óvatosan a cipzárral, rendben, és kijön az erdőből. A pedellus hamarosan mondja majd.

0
Értékelem!

Kihagyok néhány felesleges kört. Ne raboljuk egymás idejét a semmire.

Segítő ötlet: a fallosz dumát egy kicsit még csiszolgatnám. Nekem most olyan benyomást kelt mintha más fallosszával szeretnéd verni a csalánt, de a sajátoddal mutatod meg, hogyan is képzeled.

0
Értékelem!

Olivér. Nagy tükör balról? Kis tükör jobbról? Értem a gondolat menetet, de kérlek add meg a távolságokat collban, a fényvisszaverő felületek méretét cm2-ben. A szögekkel majd Én eljátszogatok. Mert van rá egy fél évem.:) Érted, iszonyat sok a változó. Ez szerintem két fényforrásos. De lapítok, hátha azt mondja a Pedellus, ... "van valami struktúra a szemben nem egy üres folt, javított. Lépjünk rovább. Nézzük mit töltött fel most. "Jé egy épület fotó."... "Tök jó de..." . Apropó ha van kedved nézd meg az új feltöltésemet és véleményezd. Érdekel a véleményed. Ugye nem egy nagy fallosz, fehér csíkkal az oldalán. Mert ha ez gondolnád az Téged jellemezne, és nem az Én képemet. :)

0
Értékelem!

Így tényleg matekosabb a helyzet, ilyennel még nem "dolgoztam", de ha már elvárás a segítő ötlet akkor szerintem ez működhet:

Kép szerinti nézőpontodból: bal oldali lamella kinyit. Baloldaladra az arcod mellé egy nagyobb tükröt, ha be tudsz támasztani olyan szögben, hogy az sréhen a jobb oldalad irányába nézzen akkor, ha a jobb kezedben tartasz egy pici tükör amivel bele tudsz kukucskálni a jobb szemeddel a nagyobb tükörbe, azon is belül valamelyik méhsejt mintába(a baloldali lamella alatt felszabadulók közül) akkor elméletileg meg van a fényed útja.
Ha nem jelenne meg a kész képen a szemfény akkor a záridőt szerintem hosszabbra lehet venni. Ha túl nagy területet világít meg akkor a kis tükör letakarása mellett azzal is lehet játszani, hogy egy másik olyan méhsejtbe kukucskálsz a tükrökön keresztül aminek kisebb felületén látsz át.

Lehet, hogy ennél van szabályosabb-jobb megoldás, de nagyon minimálba ez villant be, ami elméletileg nem boritja meg az eddigieket és talán működhet.

De mostmár kifejezetten kíváncsi vagyok. :)

0
Értékelem!

Üdv Olivér.
Köszi az ötletelést. De a probléma az hogy a főfény is elég "pontszerű". Amit nem tudok tükrözni oldalról. (Nem a reklám helye) de a föfény (Ami az eggyetlen fényforrás) egy Godox Ad200-as, amin, egy méhsejtrácsos négy oldalon fény terelő lamellákkal ellátott, fényformáló volt (lehet nem ez a rendes neve de, gongolom tudod melyik az). Ezér nem látszik a fül, vagy a hajon az élfény mert a lamellákat szürke zártam, hogy csak az arc kapjon egy vékony sávba fényt.
Majd utómunkával a sötéteket bebuktattam, a csúcsfényeket meg majdnem kiégésig húztam. De lehet van itt más megoldás is, de Én így oldottam meg, mert sosem tanultam a fotózást, a megvilágítást. Én csak játszom, kísérletezgetek a fotózással ha az időm engedi. De köszi a segítő ötleteket, sőt mostantól el is várom Tölled :).

0
Értékelem!

Üdv a téren!

Tetszik a kép és az elgondolás.

A leírás kapcsán bevillant néhány ötlet: kis tükörrel(ha túl sok fényt ver vissza: letakarni a felületéből) vagy üveges óra számlapjával esetleg bármi mással: jobb kézből a jobb szemre tükrözni a fő fényből annyit, hogy ne borítsa fel az alap elképzelést.
Szerintem jó dolog a digitális mankó, ha ösztönöz a technika megoldásokra.

Új hozzászólás