Jel
Igen, az amire gondolsz!

A képhez van egy megjegyzés, valószínű ez a szöveg a jel szimbolikára utal, arra a gesztusra, amit a modell a kezével, az ujjaival kimetsz a testből, aminek középpontjában egy testékszert látunk. Úgy sejtjük, hogy a cím tehát fontos része az üzenetnek, onnan kellene keresnünk a megoldást. Másrészt a képen sok minden fölfedezhető, a megvilágítás miatt a test különböző civil származékai, a kivörösödött ujj, a bal oldali kézen előzőleg lehúzott gyűrű nyoma, a textília, aminek a széleit, színét látjuk, de a kép alsó szakaszán kiahalad a képből és ebből a megvilágításból, ahonnana fényt kapja a modell, nagyon erőteljesen súlypontozódnak azok a testfoltok, pirosak, rózsaszínek, a körömágy környéke, amik naturalisztikussá teszik a képet, ahogy a vörös körmök ki vannak festve és a körmök ágya hátra van nyomva és ettől picit gyulladtabb a körömágy, ezek mind nagyon naturalisztikusan vannak jelen, miközben a kép fölső felületén az árnyékoktól a bőrfelületnek lenne egy szép hangulata. Ugyanakkor mindezek a szocioszerű jelzések sokkal jobban uralják a képet, minthogy az érzékiség, az érzelmek felé el tudna mozdulni a kép. A 10-es lecke hívószavai egy másik útra próbáltak utalni, sokkal erőteljesebben érezzük mind a ketten, hogy az internet világában egy egészen más szegmensből érkezett képet látunk itt, amely elsősorban a privát fotó kategóriájában azért nem tudja a 10-es lecke feladatait betölteni, mert szerintünk nincs tisztázva a kép valódi üzenete. Azért zavarosak a képi jelek, mert nincs pontosítva, mit szeretne közvetíteni az alkotó a képen. Nagyon szíépen hímzett textília is igazából csak mintegy ilyen maradvány a maga színvilágával jelentéktelenül ott van a kép alján, nem kap hangsúlyt, a kéz ujjainak végén lévő vörös festék dramatikusságát is csökkenti ez a rózsaszín civil textildarab. Ahhoz a fotós nem súlypontoz eléggé, hogy a textil formája a combok hajlásánál működő formavilág a kép részét képezze. A kép határmezsgén mozog, mintha valami korabeli csábító kép szeretne lenni, de... Tamásnak és a többieknek is mondjuk, hogy bár az akt eddig nem volt lecke, de ha már ilyennel foglalkoztok, akkor ha megnézünk egy ilyen képet, és a nézőnek az az asszociációja támad, hogy hú, de letépném én onnan azt a textilt, akkor a fotós tévedett. A másik, hogy ha már kimondva, kimondatlanul az akt fogalma szóba kerül a testek kapcsán, akkor annak, aki beszél erről és behívja ezt a fogalomkört, kell annyira bátornak lennie, hogy ugyanolyan tisztelettel kezelje ezt is, mint a csendéletet, mint a portrét vagy a tájat, mert igazából ez a kép nem éri el az akt minősítő fogalmát, hanem olyan az egész, mintha általános iskolában a serdülők beszélnének olyan kérdésekről, amiket szégyellenek kimondani. Nem adunk disznót, de nem azért, mert akt fotó akarna ez lenni, hanem mert nem üti meg azt a szintet, ami az aktoknál minimálisan elvárható. (szőke-hegyi)

Hozzászólások

36
Értékelem!

Amanda F. Palmer című adásomhoz ezt a képed választottam illusztrációnak.

40
Értékelem!

Nem Márk, hanem mert ezen a képen nincsenek ilyen princípiumok, ezen a képen az van, amit leírtunk, nem szeretném parasztosabban elmondani. Na. :)

46
Értékelem!

Ez a pvlovi reflex, hogy meglátták, hogy el van várva, és "juszt is" nem írták oda.:D

37
Értékelem!

Szeretem ezt az ertekelest :) Koszonom.

Mark!!!!!!! Kezdhetsz ugatni :)))))))))

44
Értékelem!
30
Értékelem!

hiba?? jajj, ne maaa annyit dolgoztam rajta. szegenykemnek meg fajt is. Elarulom, de elobb kivancsi vagyok a tobbiek gondolatara. kell a kommunikacio.

36
Értékelem!

Tamás, mivel az elemzés megvan, csak idő kérdése, hogy felkerüljön, áruld el, mit jelent neked a piros ujjbegy, ami amúgy hiba.

39
Értékelem!

Hat apam beszarok rajtatok. :)))))

Roli, Koszi, most mar en is szeretem a 42-t.
Aureliano, nem nem hiba, feltem, hogy senki se fogja eszreveni. Nekm jelent valamit, kivancsi vagyok ra, hogy masnak mond e valamit....
lehet talalgatni.

37
Értékelem!

Elnézést kérek Tamástól, hogy a képére nem szóltam semmit. Íme:

Mitől van kipirulva a női hölgy két hüvelykujja? Vagy ez csak az én monitorom hibája?

43
Értékelem!

Úgy érzem, itt most nekem is meg kell szólalnom. Íme:

Roland megoldása az élet értelmére nagyon szimpatikus, bár nyilván kicsit egyirányú és személyes (és valami különleges perverziónak hangzik, hogy megette micimackót!!). Az emberiség 51-2% számára nem ez a megoldás. Ugyanakkor az ő számukra szerencsés esetben mi rendelkezünk a megoldás kulcsával.

Mindezek ellenére meg kell jegyeznem, hogy ez a megoldás nem feltétlenül időtálló, pár évvel később kiderülhet, hogy amire férfiember vágyik, az mégis inkább a csend.

37
Értékelem!

Na, tessék! Megjelenik egy bugyi részletképe a monitoron, és Rolandnak szófosása támad. Többet beszélt e kép alatt mint eddig összesen.
Mi lenne, ha a teljes bugyit látná?:):):)

36
Értékelem!

és jövőre 42 éves leszek. :) vagy az nem. jó.

46
Értékelem!

a 42-es busz (BKV) meg ál la Templom téren...
onnan meg csak már pár lépés az ég..

34
Értékelem!

a háromfejű sárkánynak is 42 feje volt

32
Értékelem!

ha megfordítjuk a 24-et akkor 42-őt kapunk
40+2= 42
1942-ben született joseph buckenheimer angol szabó kisiparos
44-2= 42
a pina szó 4 betűs, ha megszorozzuk tízzel és hozzá adunk kettőt az is 42 (ez más szinte hihetetlen összefüggés)

és így tovább....

31
Értékelem!

egyéb 42 vel mint számmal összefügű adatok, vagy összefüggések..
(wikipédia)
* 42 a Válasz a Végső Kérdésre a Galaxis útikalauz stopposoknak című regényben.
* a Lost c. televíziós sorozatban a számok között van, amely pontosan megadja, hogy mikor jön el a világvége.
* 0042 a technikai száma a Gyémánt Út Buddhista Közösségnek.
* A Negyvenkettő zenekar neve.
* Hamvas Béla a Scientia Sacra II-ben fogalmazza meg, hogy negyvenkét betűből áll a Kabala szerint Isten legnagyobb neve.
* Negyvenkét napig olvassa az elköltözött ember mellett a láma Tibetben a Bardo Tödolt.
* Negyvenkét lépcső vezet fel Mexikóban a Nap legszentebb templomához.
* 100 ml kóla negyvenkét kilokalórát tartalmaz.
* A farkas (Canis lupus lupus) negyvenkét foggal rendelkezik.
* Egy kisebb metrókocsiban 42 ülőhely található.
* A maratoni futóversenyeken 42,195 km-t kell lefutniuk a versenyzőknek.
* Egy átlagos hőmérő 42 Celsius fokig van számozva.
* Elvis negyvenkét éves korában halt meg.
* Az M42 egy dízelmozdony jelölése.
* Máté 1,7. "Az összes nemzetség tehát Ábrahámtól Dávidig tizennégy nemzetség, és Dávidtól a babilóni fogságravitelig tizennégy nemzetség, és a babilóni fogságraviteltől Krisztusig tizennégy nemzetség." Azaz 42 nemzetség.

40
Értékelem!

szóval
az úgy van
hogy van ez a könyv :
" A Galaxis útikalauz stopposoknak (eredeti angol címén The Hitchhiker's Guide to the Galaxy) Douglas Adams hatalmas sikert elért rádiójátéka, melyet a BBC sugárzott fejezetenkénti folytatásokban; később pedig regény készült belőle, mely sajátos, fanyar angol humorával, antihőseivel és történetének elképesztő csavarjaival rajongók hatalmas táborát tudhatja maga mögött.

Bár a történet számos változatban látott már napvilágot (nem utolsó sorban Adams hajlamának köszönhetően, hogy minden változatnál újraírja a történetet), a központi cselekmény megegyezik: Arthur Dent, egy átlagos angol férfi kalandjait követi nyomon, aki megússza a Föld elpusztítását egy idegen faj, a vogonok által, Ford Prefect nevű barátjának hála, akiről az utolsó percben kiderül, hogy a Betelgeuse környékéről származó űrlény és a címben szereplő útikönyv adatgyűjtő biztosa. Hamarosan találkoznak Zaphod Beeblebroxszal, Ford másodunokatestvérével és a galaxis volt elnökével a valószínűtlenségek hajtotta Arany Szív űrhajón, amin a főszereplők maradékával is találkoznak: Marvinnal, a Paranoid Androiddal, egy súlyosan depressziós robottal és Trilliannel, aki Arthuron kívül az egyedüli túlélő földlakó. A szereplők ezután felkerekednek, hogy felkutassák a legendás Magrathea bolygót és a választ Az Élet, A Világmindenség Meg Minden nagykérdésére (ami nem más, mint 42). " (wikipédia)

és ugye én is sokat törtem a fejem az élet értelmén egy időben
olvastam nagy filozófusok írásait, meg tomaszmant, meg vivien fébölt..meg micimackót meg ettem, meg ittam mulattam
és az egyik reggel arra keltem hogy megértettem mit jelent nekem a 42, vagyis az élet értelme...
négybetűs szó..
röviden pina...
ennyi
:))))))

40
Értékelem!

akkor sem ertem a 42-t
Viktor lesz meg ennek folytatasa is....
Kosz mindenkinek.

46
Értékelem!

Ojjé...
...szokatlan ez Tamástól.

34
Értékelem!

:)))) pedig, ha neki akartad ajánlani, akkor negyvenkettő!!!!! :DDD

43
Értékelem!

Mark, ezt a szot akartam cimnek adni, de aztan en is ugy gondoltam, hogy benne lesz majd az elemzesben.
Emese, igazabol Rolinak akartam ajanlani eme kepet, de ezt a 42-t nem ertem.
Feri, jora gondolsz, alul pedig ugy jo ha szuk nem? :)))))
Peti, talan egyszer mindenre feny derul

35
Értékelem!

"trúláv szisztem" ugye? vagy?

32
Értékelem!

Hát, nem tudom, Tamás. Amire Én gondolok ahhoz alul kicsit szűkre vágtad. :))))))))

41
Értékelem!

majd jön Roli és pöpecezik!!! :D
vagy negyvenkettő :))

34
Értékelem!

:D
Kutya legyek, ha az elemzésben nem lesz benne a "princípium" szó.:D

Új hozzászólás