Jól megszívtam

Jól megszívtam

az önportrés első osztállyal.

Nem is értelek, mi a bajod az első három leckével, ez is jó megoldás, remélem hogy a kezdeti idegenkedés elmúlik és beleszeretsz ezekbe az önkép ügyekbe, mert fontosak. Egy javaslat: bal oldalon ha fél ujjnyit vágsz, akkor még izgalmasabb lesz a kompozíció, hogy a fej és a tűz és a füst ritmusa szélsőségesebb lehet tőle. Folytatást kérek! (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

27
Értékelem!

A leckére gondoltam, az 1.2.3-as leckékre. De főleg a 3-asra. :)

16
Értékelem!

Miért a filmes korszakban nem volt olló, papírvágógép, stb. ? :) Én is még annó tíz-tizenkét évesen kaptam egy Certo KN 35-ös műanyagdobozt és azzal kezdtem fotózgatni, hívtam is eleget a Fortepanokat, szóval ismerem a filmszagot magam is. :)

25
Értékelem!

jaja amúgy tényleg lehetne finomítani rajta bőven komposzt szintjén főleg..
viszont kicsit maradi vagyok ebben a nyiszálás témában! nem tudom mért..., megszoktam a filmest.. asszem hülyeség!
Kicsit csaltam hogy meg legyen a fejben megszületett kép hasonló mása, és még füstölő is volt alattam.. nem gyengén fájt a fejem a végére... tudom már mért nem csinálgattam sose önportrékat :D
köszi!

üdv
d

14
Értékelem!

Dávid szerintem erre kell a szín. A pipa parazsa, a gyufa lángja szerintem így színesben él igazán. :)

Ha már komponálgatunk, é s 4:3-ban maradsz akkor a pipa picitbalrapicitfel (bal alsó harmad) és a gyufa picitleéskicsitjobbra (jobb felső arányra) is segíthet. :) De azért szerintem vágni könnyebb, mint ezt összekomponálni önexpón, szóval nem szóltam. :P

13
Értékelem!

Helo Zsolt!
köszi! igen fontosak, ezt nem is vonom kétségbe, de nem is lesz a szívemcsücske az biztos :)
A vágással én úgy vagyok hogy lojális maradok az eredeti képformátumokhoz! maximum arányosan vágok ha kell - mivel nincs sok obim így kompenzálok - ez 4:3, a baljábban is igazad van én is láttam sakkoztam is aztán maradt így mert alul felül beszűköltem.. egy más alanyon ez is szebben kijönne :)
A folytatás erre vonatkozott vagy mint lecke? Csak mer' van szűkebb színtelenítve kb olyasmi mint amire gondolhatsz, de leckét nem akartam már terhelni mégeggyel...
üdv
d

21
Értékelem!

Hellok!

@Viki: hajót csak ha már végleg eláztam.. ;) de azt is csak körbe. Viszont jó ötletet adtál, lehet csiánlok ilyen bambaarc a füstkarikában támát. köszi ezt is!
Van efef is de nem akartam szét offolni egytémával az oldalt, az lehet jobban mutat, de nekem valamiért kellett a parázs és a láng melegszíne a rideg közegbe.

@Zoltán: Sajna itt besürüsödött nem tudtam kicsalni belőle valami texturát és a kiválglikolásra is probáltam figyelni :) amúgy ez egy mac baren tömet volt, finom könnyed nyári estékhez, jazzhez valami lágy dallamhoz a legjobb :)
A fények egy sufnyisoftbox (8 plusz asztali lámpa meg kis derítés

21
Értékelem!

Nagyon tuti, középen a jóval fehérebb füst-kör kicsit figyelemfelhívó, lehet, valami óvatos helyi sötétítés talán... :)

De nagyon jó, főleg a kezeken lévő fények és árnyékok tetszenek. Tuti. Irigylésre méltó. A pipázás is. :)

17
Értékelem!

Hajót mikor fújsz? :)
Na de a kép nagyon tetszik. A füst szerintem egy tök jó dolog, mert rengeteg mindent ki lehet vele fejezni, szóval mindig érdemes vele dolgozni, és ennél a képnél is összejött. Jó, hogy nem látom az arcodat, jó a gesztus, nem virslik az ujjak, szóval minden a helyén van. A fekete háttér is. Sőt megnézném ff-ben is a képet, de lehet, hogy csak azért, mert mostanában az ff-re kattantam rá. Három csillag.

16
Értékelem!

Nem kéne javítani, az egy plusz szerintem - illetve attól hittem, hogy alapvetően a füstről van szó... :) de értem, megértem a konkrét címadást is már :)
Üdv. István

14
Értékelem!

Kedves István!
Elsősorban hadd fejezem ki elismerésem a leszokásért! :)
Nem akartam sem bírálni sem reklámozni a képpel, pusztán csak füstbe burkolózni jelezvén hogy küzdök ám ezzel az önportrékkal.. a cím is erre utalás, hogyha nincs itt ez a 'kívánalom' akkor biztos nem csinálom meg; nem is vagyok nagy pipás, csak az életérzés tetszik de társaságban nem, ott a nargilé megy. Régen mikor olvastam és láttam a Gyűrűkúrát, megvesztem volna egy Gandalfos/Aragornos pipáért... :))
Na bocs az offért. Jó megfigyelő vagy, de az nem korom, assz'em a LowKey technika miatt lett olyan.. szerinted azt kéne javítani? Van még két verzió ami szimpatikusra sikerült egyiket lehet felnyomom szorgalmiba, ott már mosakodottabb az arcom ;)
köszi hogy megnézted!!
Üdv!
d

16
Értékelem!

Dávid, ez nagyon tetszik! Arcod, két kezed háromszöge, és a füst... Nyilvánvalóan a pipát szívtad meg, de mégis érzek egy játékos felharmónikust is... Talán a dohányzás káros hatásaira értve? :) Nem tudom... Én szerencsére 6 éve leszoktam 20 év után... (Ne várd meg!:)
Nagyon jó mindkét mozdulat! Arcod meg mintha kicsit kormos is lenne?
Üdv. István

Új hozzászólás