Kálvin fényei

Kettőezer-tizennyolc egy tavaszi délutánja a Kálvin téren.

Na. Nézzünk szét ezen a képen. István téged kérdezlek most, hol van ennek a képnek tartalmi középpontja? Mire megy ki a fuvar? Mert az igazán érdekes része, az ablakokról visszaverődő fények játéka az aszfalton, a gyalogosok között. Maga az épület nem fontos, sőt ellene dolgozik az egésznek. Ha tudjuk, hogy mit akarunk, hogy mi a fontos és a lényeges, mindig ezt mondom, hogy az meghatározza az eszközt, a módot, mindent ahhoz, hogy fókuszáltan, összeszedetten elkészüljön az a kép, ami a nézőnek is egyértelmű lesz. Ez, amit most látok, ez rendezetlen mondanivalójában, sok rajta a felesleges rész, úgy is mondhatnám, mellébeszél. Ha a kép izgalmas részét kivágom, az mindössze a kép tizedét teszi ki. Azt értékelem, hogy megragadja figyelmedet ez a fényviszony. Ez így egy naplójegyzet. Ha az exponálás mellé rögzítetted a dátumot, az órát a percet, akkor legközelebb visszamehetsz úgy, hogy már tudod, mikor történik ez a varázslat, és erre felkészülve megkomponálhatod a képet. Ismétlést kérek. (hegyi)

Hozzászólások

0
Értékelem!

A visszaverődő fénynek van egy olyan tulajdonsága, hogy sokkal szebb tónust, érzetet ad, mint a direkt fény, mert a fénysugarak a visszaverődés hatására egy irányba állnak be, szóval a lényeg, hogy a direkt fényhez képest az ilyen tükröződés mindig szebb, jobb például portrénál. És a másik, hogy ha jól tudom, ott jár villamos. Ahhoz persze az épület felől kell fotózni, de lehet, hogy érdekes lehet rajta a fény, nem tudom.

0
Értékelem!

Most néztem mindegyik elemzésedet, előre mondom, alapvetően egyetértek minddel, ahol kérdésem van, vagy megjegyzésem, oda írok.
Ez itt tényleg nem egy szép épület, ahogy a másik ilyen képhez írtad, azon jobban látszik miért. És abban is igazad van, hogy a járdán emberek közötti de inkább az úttesten elterülő visszaverődő fény fogott meg. A készítésére sem a tartalma késztetett, hanem ez az impresszió, a fény, a tükröződés, és a színes kis foltok amit látok, nincs különösebb mondanivaló, és gondolat mögötte, ez tényleg így van, elfogadom, hogy ez hiányzik. Mindenesetre erre járok el mostanában, úgyhogy nézni fogom, lehet-e beletölteni valamit. Köszi itt is, és a többinél is az elemzést.

0
Értékelem!

Ez is jó, elsőre annyit mond nekem: polaroid. És nézelődni, keresgélni is tudok rajta, a csoportról az itthoni tüntetők jutottak eszembe.

Új hozzászólás