kancsó

Az üveg fénytörése miatt kialakló fényes kontúrok érdekeltek meg az, hogy egy ilyen üveg tárgynál nehéz megállapítani merre áll.

István, örülök, hogy újra itt vagy, én ezt a képet nagyon kedvelem, van atmoszférája, hangulata. De haragszom is, drága István, te egy építész ember vagy, mi a tökért nem egyenes a polc, miért hagyod ferdén a dolgot? Ennek akkor van húzása, ha a mértani szerkesztettség is megjelenik, és ennek ellenpontja lehet a lírai élesség-életlenség, és a tónus, a fád hangulat. Na de ha nincs megcsinálva rendesen a koordinátarendszere, akkor cseszhetem, akkor a hangulat se maradéktalan, mert gyakja a szemem a ferdeség. Kérlek, tudod te ezt, figyelj picit jobban oda erre, mert ha ezt leszámítom, a kép hibátlan. Lenne. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Annyival egészíteném ki, hogy a színes képeimmel a legritkább esetben vagyok elégedett. Nekem sokkal nehezebb színesben elfogadható képet csinálni, vagy legalábbis azt a képet megcsinálni ami a fejemben van. Ennek a képnek a háttere is színesben nagyon kusza. A megannyi könyv és tárgy a polcon.

Robi, ahogy látom, a FF neked valamiért nem jön be, több helyen effektnek mondod. A FF nem csak egy effekt - ahogy Pajor Tamás énekelte anno a Neoroticban, hogy a Rock and Roll az nem egy tánc - a FF az redukció. Míg a színesnél a színek miatt az esetek 90%-ában elvész a forma és a tömeg kapcsolata, vibrálás és izgágaság, addig FF-nél a formák és a kompozíció tud előtérbe helyeződni. Úgy is mondhatnám, hogy a színes az a valóság imitációja. Imitáció, hiszen se tér, se idő nincs jószerivel a képen, de mégis azt akarja elhitetni, hogy ott vagyunk, ahol akkor a fotós állt. Teljesen más a szerepe annak, hogy valaki merre indul el, hogy a színekkel akar operálni, vagy a formákkal, mert pl engem kurvára nem érdekel, hogy a háttérben a doboz zöld volt-e vagy kék, hogy a könyvek mennyire vibrálnak, tehát a FF konverzió, redukció az, ami erre a helyzetre mint érzelmi helyzet erősít rá, azzal, hogy a színinformáció kihagyásával magára a helyzetre és annak üzenetére tudunk koncentrálni. Így valahogy.

Oh istenem ez a kép...nagyon tetszik :D DE nem értem a B&W effektet ! Ezen az oldalon miért fekete fehér minden kép? Ebből a képből ez inkább elvesz mint hozzá ad ,de számomra a kép zsenialitása a kancsó játekában rejlik ,ugyanis (nehezen) el lehet játszani vele ,hogy mégis hogyan áll az a kancsó , viszont több értéket én nem látok benne.

Új hozzászólás