Két panorámaHegyi Zsolt-2014.05.19. 11:46

Két panoráma

Róma, Cinecitta

Két panoráma

Budapest, Kincsem Park

Hozzászólások

Ez a világ legdrágább fotója. Már a Gursky.

Mártinak segítségül ide linkelem a szóba hozott fotót! Bár könnyen rá is lehet keresni, igaz :))

Jaj de jó, megnyugodtam... Pláne, hogy még Gurskyt is említed. Persze, azok a hosszú párhuzamos vízszintesek. Nekem akkor, ott, a helyszínen chiricós érzéseim voltak. Köszönöm.

Nem kell sajnalni, a sivart nem is negativ jelzokent ertettem, hanem erdekes volt, hogy a latvanyok ellentmondanak a sztereotipiamnak, hiszen vakon pont forditva gondolnam a jellemzest igaznak.
Amugy a Romadrol meg ez is eszembe jutott:Gursky Rajna kepe. (Nem tudtam linkelni)

A horizonton vonuló pineaerdők (nagyon odafigyeltem a betűzésre) teljesen elvittek egy rossz irányba, amíg újra (meg újra) el nem olvastam a szöveget! Azért sivár, mert sok beton, kevés zöld látszik rajta, miközben élőben, más szögből nyilván fordított az arány.

Márti, István, köszönöm. Nagyon érdekes Márti megjegyzése a sivárságról. Teljesen meglepett, álmomban nem gondoltam volna, hogy ez a kép sivárságot közvetít. Pedig, ha jól megnézem, hát tényleg. Úgy látszik, hogy én, aki éveket töltöttem el Rómában, és „tudom”, milyenek ezek a horizonton vonuló pineaerdők, és, hogy ezeken a mezőkön birkanyájakat terelgetnek, stb., szóval én annyira elbódulok az emlékektől, hogy elhiszem, hogy mindez rajta van a képen. Pedig hát tényleg: nincs rajta. Sorry.

En meg azt gondoltam, milyen sivar ez a Parizs, milyen elokelo ez a Budapes!:)

Nekem mind a kettő tetszik, az ember és facsoportok ritmusa mindkettőnél nagyon jó párhuzam! A másodikon kép a képben az az ernyős alak ott hátul :)
Annyit még, hogy a vágást nem mindenhol gondolom precíznek, de így is nagyon visz mindkettő!

Új hozzászólás