A kígyó hálójában

Ez egy nagyon érdekes tárgyfotó, amit Camilla küld. Teljesen le van vetköztetve ez a cipő, és meg van fosztva minden olyan jellegétől és használati formájától, ami jellemzően a cipőkre utalna, és tényleg olyan, mint hogyha egy horror-történetből ugrana ez itt most elő. Nem ez teljesen a legfontosabb számomra, hanem az, hogy ha jól látom, akkor ez valamilyen pókhálós környezetben helyzekedik el, ha jól érzékelem a képnek a bal oldalán lévő foltokat. Az egésznek a mélységélesség kiválasztásával, a fényviszonyok megválasztásával, és azzal a roncsolódó háttérhelyzettel, amit látunk, erős drámai hatása van. A feszültséget az adja, hogy miközben ez egy nyugalmasnak tűnő kompozíció lehet, hiszen centrális a kompozíció, hiszen a fény és árnyék határvonalak egy talpán nyugvó háromszöget mutatnak, mégis pontosan attól, hogy nem tökéletesen tengelybe van helyezve a cipő, a mélységélességtől, attól, hogy a cipő orra már életlenben van, mindettől a térélményünk is megnő. Az, hogy nem tökéletesen középpontra van helyezve szemben velünk a cipő, egy folyamatos billegést ad a képnek, és ebben van igazán az a feszültség, ami ebben a képben erős. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Csatlakozom Anitához. Mivel új vagyok az Estiskolában, visszanéztem Camilla képeit, és tetszenek. Ez a kígyós is. Mégis szívesen megnézném az eredeti képet, akkor el tudnám dönteni, hogy a rátett textúra segíti-e a befogadást.
Amúgy, ilyen gyönyörű névre, hogy lehet szert tenni? (bocs)

Szeretem Camilla (csábítóan) nőies képeit. Én is igyekszem ilyesmit belevinni a képeimbe. Ugyan nekem sokszor már túlságosan "megcsináltak" ezek a képek, kicsit elvész, hogy az alkotó az eredeti képet milyen ügyesen kapta / készítette el, de akkor is szeretem :) Ezt a képet kitenném a falamra..

Új hozzászólás