Hegyi Zsolt-2011-10-09 18:28

kislány

Szeretnék zenét is ajánlani hozzá.

Viki feladta nekem a leckét, mert egy olyan képet küldött, ami a roncsolásaival, a furcsa kompozíciós játékával együtt is olyan erős üzenet, hogy nehéz rá rosszat mondani. Azt nem tudom, hogy ami ott létrejött, ami a kislány feje fölött van, az valami nyersanyag roncsolás, vagy pedig ezek a nyáridőben mindenütt meglévő, valahonnan hirtelen előkerülő kis nünükék a levegőben, amik páraként követik az embert, és elég bosszantóan tudnak lenni. Akárhogy is van, én ez utóbbinak fogom ezt föl, ne buktassuk le, ha nem ez a megoldás. Pont ettől izgalmas a kép, hogy olyat hoz vissza az emlékezetből, ami nagyon mély rétegekbe elásva mindenkinél ott van, aki nyaralt vidéken, vagy saját családi körében volt kertes ház, vagy volt lehetősége kimenni a határba, szóval szerintem sokan átéltük ezt az élményt. Ami nagyon fontos dolog, hogy nagyvonalúan kezeli a teret Viki, és ettől a nagyvonalúságtól és a színtől van meg az a plusz, ami az egészet tényleg beleviszi abba az emlékezés kategóriába, ami a Gyerekkor leckénél fontos. Olyan az egész, mint egy vers, el lehet rá mondani bármilyen gyerekkort idéző verset, nagyon köszönöm. (hegyi)
   

Hozzászólások

67
Értékelem!

Nekem kicsit olyan, mintha az út két tenyerén felemelné a kislányt... :) Gondolkodtam is, hogy mi adja az útnak ezt az erős hatását, talán az, hogy a barázdák viszonylag markánsak, van különbség színben és fényben a lány felé tartó vonalak között.

A zene jó volt hozzá, köszi. :)

42
Értékelem!

Szerintem átütő erő van ebben a képben. A kompozíció felvet néhány kérdést, de nem biztos, hogy mindig a kiegyensúlyozottság a cél. Jó volna, ha többen hozzászólnátok.

Új hozzászólás