kitekintés a posztmodernből

Na ez kurvajó. Én a sisakos reklámból még adnék, mert az lenne a szubjektív, személyes fűszere a dolognak, de így is igen látványos és na, hát benne vagy, benne van az építészet zsenialitása, már amikor hagyják, hogy működjön. Köszönöm, ez jól esett. Na, ja, és az a fej ott, az a rendezetlenség, az az, ami az előző képednél is kéne, mármint nem konkrétan a fej, hanem ez a fajta "koszolódás". (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Pedig pont az a kikönyöklős elvágyódás(?) az ablakban tükröződő régi felé, az a szép. Nekem ezért lenne elég egy szűkebb kivágás, ami még sematikusabbá teszi az újat, és közben kiemelődik a tükröződés, meg hát a kikönyöklés :-). Persze ezzel meg is szűnik a tér, csak valami absztrakt felület marad, de ez engem nem zavar (részletek-részletek-részletek, nem érdekel az egész, csak egy összbenyomás erejéig). Valami ilyesmi:
http://img.index.hu/imgfrm/1/7/1/0/IMG_0...
Amúgy persze hol vagyok én ahhoz, hogy véleményezzek bármit is ebben a témakörben :-)

NA, látod, az embert most vettem észre az ablakban. :) Nagyban nyilván más lenne, falon.

Zsolt, köszönöm az elemzést. Nekem ami nagyon fontos volt a geometriai tisztaság (ami sok szarakodás után jött csak össze, tekintve, hogy az épületet felújítják és egy komplett felvonulási terület van előtte) és az ember aki egy pillanatra kinézett az ablakon.
Zoli a barna tégla sáv szintén az épület része, az kell, mert ez helyezi térbe, ágyazza be ha minimálisan is a környezetébe. A plakát az nagyon jó lett volna ha megtud maradni, de eképp vesznie kellett ahhoz, hogy esgyenesek legyenek a homlokzat vonalai. Hátrébb nem tudtam menni és nincs nagyobb látószögű objektívem. Maradt volna még a több képből összeberhelés, de nem szeretem, mindíg torz marad a kép, vagy elvésznek részetek. Ez ilyen most.

Zoli, sok kép kell és fog ez változni, ez a részletlátás. Ha balról leveszed a barnát, szétfut minden a fenébe, mint a pulóver, ha kihúzod a szálat belőle. A plakát csak azért kéne, ha már ott van hogy a fej legyen meg, félbevágva nem jó.

Még többet a plakátból? Én magamtól még szűkebbre vágtam volna, pl. hogy baloldalról leessen a barna sáv, és úgy szimmetrikusra. Persze ezzel elvész a térbeliség, de nekem a ritmus fontosabb lett volna. Ez teljesen rossz irány, vagy már a "művészi szabadság" kérdése?
________________
Lehet ott gyökerezik ez bennem, hogy "részletlátó" vagyok. Pl. nem tudok lerajzolni egy lovat egészben, nem tudom lehelyezni térben. Viszont ha ha megkérdezed milyen a füle, a szeme vagy akármi, az megy.

Nagyon tetszik! Jól szerkesztett, játékos, érdekes kép!

Új hozzászólás