Klikk
Egy netfüggő első, óvatos bemutatkozása... ;-)
Javítottam a saját első leckémen, mivel így jobbnak találom; ahogyan a kép címében is jelzem ez már inkább inkább kapcsolat, mint egy önmagában semmit sem jelentő klikk.

Egy érdekes fekete-fehérnek induló képet látunk, amit az alkotó utólag valószínűleg egy plusz színnel megbolondított. Érdekes választás, hogy nem a test kap színt. A kép két szélén van egy-egy centis rész, ami nem képvisel valódi információt, és a kéznél látszik is, hogy ez a rész el van életlenítve, sejthetően a karláncot, vagy órát, vagy a kardigánt retusálta le Nóra. Ez a két plusz rész oldalt nem segíti a kompozíciót, lehetett volna bátran szűkebbre venni és akkor egy fókuszáltabb üzenetet kapunk. Arra azért szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az ilyen utólagos színezésnél két választás van: az egyik, hogy elnagyoltan, mintha csak ecsettel adnánk egy lazúrt, túlfutva a határokon festünk, ezzel mintegy képzőművészeti utalást hozunk létre, a másik, hogy reálisan pontosan körbejelöljük a festendő területet és így dolgozunk. Itt most ezen a képen nem pontos a kijelölés, a határ is túl éles, hisz a valóságban a tárgyak vetett árnyékokkal reflexelnek egymásra és ez módosítja a kontúrok határát is, tehát azt javasoljuk, hogy a photoshop használatánál, ha egyáltalán indokolt a manipulálás, akkor töltsünk több időt azzal, hogy ez szépen, hitelesen történjen. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

Hadd védjem meg a vágásomat, hiszen elsőre szűkebbre lett kétoldalt vágva a kép, és én javítottam ilyenre, amilyen most. Én a kétoldalon a vonalakban érzem azt a kapcsolatot, amire utalni akartam; hogy kinyúlik valahonnan egy kábel, a másik oldalról egy kar, és a kéz-egér párosnál összekapcsolódnak. Ezért tettem vissza kétoldalra azt az egy-egy centinyi 'semmitmondást', hogy a képen kívülre utaljanak; arra a két világra, ami a képen összekapcsolódik.

így már szinte grafika és tény, hogy jobban tetszik

Nem tudom, nekem nem tűnik laposnak, meg nem is érzem a vakut olyan rossz dolognak. Be kell állítani a fényerejét, és használható, ha kell.

A színek... én jó ötletnek találtam megcserélni a kéz és az egér tónusát, mintha az lenne az élő, ez meg élettelen; és ezzel egyben rávinni a hangsúlyt az egérre. Ettől óvatos. :-)

Azért egy jó vakuval más az élet... Én inkább a színek összeállításában látom a bajt. Nekem egy kicsit Klimtes, de mégsem az igazi... Talán azért, mert elolvastam alatta a szöveget, és nem is olyan óvatos bemutatkozás.

nem bűn. Csak kivakít mindent, ami plasztikus. Én nagyon nem vagyok a vakuzás mellett, ugyanis azt még nehezebb gyakorolni, mint vaku nélkül.

A vakutól picit laposabb lesz a test, a forma, nem bűn, ha ez a cél, akkor épp ezzel a kétdimenziós, kiterjedés nélküli felülettel lehet hatást elérni. Diane Arbus készített nem egy portrét vakuval, amitől a modell, a portré alanya mintegy kivágódott a környezetéből. De ehhez kell a környezet is, hogy legyen miből kivágódni.

Hát... bevallom, rávakuztam. Ez bűn?

Kedves Nóra! A véleményem nem mérvadó, mert messze nem vagyok nagy fotós, és itt is csak alsós kezdő vagyok, de nem értem a képet. Olyan, mintha rávakuztál volna, vagy mifene. Pedig egy szép kéz bemutatása többet érdemelne!

Új hozzászólás