Köldök ismétlésKöldök ismétlés

Köldök ismétlés

Köldök ismétlés

1.Egy későbbi fázis, szűkebb vágással.
2.Ugyanaz a fázis, tágabb vágással, hangsúlyosabban a tájba ágyazva.

Azért örülök annak, hogy Sándor elküldte ezt a két kockát, mert látjuk azt, hogy milyen ritmus jött létre ezekkel a képekkel. Kapunk egy leiratot is arról, hogy milyen ritmusok vannak itt, és mik az ismétlései ennek a képnek. Az első kép egy korábbi exponálás, a második pedig többet mutat a helyzetből, a tájból. Ha az előző képet is figyelembe veszem, amit küldtél erre a leckére, akkor azt mondom, hogy az első kép az, ami nekem ebben a játékban működik, tehát annak a leckének a javításaként az első képet tartom az erősebbnek. Külön örülök annak, hogy még közelebb hoztad ezt a dolgot, hogy a kerítés is lekerült róla, és a víztoronynak az ereje is így helyre került, mint tömegelhelyezés. Úgyhogy az első kép az, amire azt mondom, hogy igen. Itt a gesztus is rendben van, kijött a kislány ebből az alagútból, szóval mindenképpen azt gondolom, hogy ez egy jó ismétlés, és köszönöm, hogy ezt elküldted, és tudunk erről beszélni. Most erre kapsz még három csillagot, már csak azért is, mert én szeretném a többieket is arra bíztatni, hogy ha ismétlés van, akkor kezdjünk el tényleg ezzel dolgozni. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

A "fázisok" a modell mozgására vonatkoznak az első "köldök" képemhez képest (http://latszoter.hu/szakkor/koldok-1/#ho...).

A háttérelmosás: a fenti két kép ugyanazzal a 35mm-es f1,8 objektívvel készült, a virágos ruhás kislány esetében f/2,5, a másiknál f/5 blendeértékekkel. Utóbbi blendeérték esetén a háttérelmosás minimális, szándékosan, a háttér szerepét megnövelendő.

Nekem az elsőben az tetszik, hogy a hátteret elmostad,a másodikban - bár a fázisokat nem nagyon értettem - jobban bejön a kompozíció. Nem lehetne úgy tájba ágyazni, hogy a háttér életlen?

Új hozzászólás