Konyhakép

Konyhakép

Jók ezek a megfigyelések. Azt gondolom, hogy bizonyos tekintetben a fotográfia ezekből a megfigyelésekből építkezik, a környezetünkből, abból, amit észreveszünk, amikor egy furcsa fény megcsillan, amikor egy ilyen vízmelegítőnek a krómozásán átalakulnak a tárgyak valódi formái, és új tartalommal, új értelemmel töltődnek meg. Abban nem értünk egyet, hogy az a nyél ott van, pontosabban a nyél jelenlétével nincs túl sok baj, inkább a formai megjelenésével, a határozottságával. Ez egy fontos kérdéskör, mert több kép esetében találkozom ezzel a problémával, hogy el kell dönteni, hogy amit látok, az egységes-e, vagy nem, vagy hogy maga a gondolatisága belefér-e az én elképzeléseimbe, és ha igen, akkor határozott döntéseket kell hoznom. Ha kell az a fül, mert vissza akarom hozni a valóságot, mert kötni akarom valamihez, mert nem csak egy elvont üzenetet akarok hozni, hanem a nézőt szeretném ezen az úton segíteni azzal, hogy ne kelljen nagyon sokat matekolnia azzal, hogy mit lát, vagy mi volt a kiindulási alap, akkor ezt határozottan kell megjeleníteni, akkor legyen a fül fül. Ugyanis így most hiba. Életlen is, furcsán is van csonkolva, olyan érzésem van, hogy elforgatnám ezt a vackot, hogy ne legyen ez ott benne, miközben ha meg elforgatnám, és csak a króm edény lenne, akkor meg az egész elmenne egy ilyen művészkedésbe, szóval ahhoz meg túlságosan absztrakt formák vannak, hogy az önmagában így megálljon a lábán. Tehát kell a fül, csak ennek a megoldásán egy kicsit kellene még agyalni. Ez egy 2 csillagos ügy most, és ha Istvánnak van kedve ezzel játszani még, akkor bíztatnám erre. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Akkor - ezek szerint - nem elegendő egy színeltolódáshoz bármilyen fotó, hanem azon a fotón azokba a tartományokba kellenek essenek a színek döntő többsége, amely felé jobban széthúzza a az Adobe színtér a palettát (Ez a színterek görbéjén jobban látható lenne, hogy mit is akarok mondani, vagy inkább kérdezni...) Persze ez nem is egy nagy felfedezés... És akkor ez a fotó éppen nem alkalmas az Adobe RGB-be konvertálással megdögleszteni...

:) de, lett. Ugyanazon a metóduson esett át, mint a többi, save for web, csatolni az icc-t

Köszi Zsolt az elemzést. Érdekelt is a véleményed, ha már átkerült szorgalmiból, azt tudtam, hogy van közlendőd vele. És értem azt is, amit tanácsként adsz, én magam is így - nem mondhatom, hogy gondoltam, hanem - éreztem talán. Ebből van cca két tucat fotó, talán 3 éve készültek. Azért került fel ez ide most, mert beszélgettünk a színterekről - bizonyára emlékszel - és ezen elég sok szín fellelhető ahhoz, hogy kontrollálni tudjam. Van amin hiányzik az a fül, de az tényleg túlzás már, nem is forszíroztam, eltettem hogy talán később, jobb felkészültséggel neki lehet menni ismét.
Az eredeti szándékomat tekintve úgy látom, hogy ez a fotó nem lett konvertálva talán az oldaladon...
De a lényeg, hogy köszönettel veszem, hogy foglalkoztál vele! :)

Új hozzászólás