Könyvjelző

Olvastam a kommentárokat, és ott már próbáltam jelezni, és itt most az elemzésnél kifejezetten szeretném a figyelmetekbe ajánlani, hogy amikor kommentárokban egymásnak próbálunk segíteni az egy nagyon fontos helyzet. Én szeretnék mindenkit arra biztatni, hogy a maga lehetőségeihez és idejéhez képest próbálja meg mindenkinél megtenni, nem csak azoknál a képeknél, ami tetszik, vagy felkavar, mert ezzel tudunk segíteni a másiknak. Még ha az eszközeink nem is mindig adekvátak, vagy nem mindig teszik lehetővé azt, hogy a bennünk rejlő hangulatot teljesen megosszuk a nézővel, akkor is feltételezhető, hogy tudatos alkotásról van szó. Elfogadom azt, hogy néha a formai megfejtések hozhatnak érdekes asszociációkat, de azt gondolom, hogy ez a kép sokkal erősebben beszél arról, ami Nóra üzenete, mintsem arról a fajta asszociációs helyzetről, mint ami a kommenteknél elindult. Ezt csak azért mondom, mert nem vagyunk egyformák, és ha az ember beleteszi magát egy munkába, dolgozik vele, és beküldi, akkor, ha nagyon más irányba hangoljuk a mi értelmezésünket, akkor azzal kedvét szeghetjük valakinek. Tételezzük föl egymásról azt, hogy mindenki jót akar. A képről azt tudom mondani, hogy én nagyon kedvelem ezt a fotót. Abban nem vagyok teljesen biztos, hogy a könyvnél, amit épp Nóra most használt, nem lehetett volna jobbat találni, mert ebben a képkivágásban a betűknek nagyobb szerepet hagytam volna, több betűt mutattam volna. Itt most a margó miatt ebből kevés jön át. Ugyanakkor mint első lecke, mint bemutatkozás, tökéletesen érthető. Ha én egy olvasó ember vagyok, ha engem a könyv, a betű, a leírt szavak érdekelnek, akkor ez egy teljesen jól értékelhető bemutatkozás, és személyes is. Azt tessék megfigyelni, és itt most nem az alkotót szeretném kritizálni, hanem pontosan az erényeire szeretném felhívni a figyelmet, hogy nem egy nagyon cizellált fotót kapunk. Nórát ezért külön bátorítás és dicséret illeti, mert könnyen lehet, hogy más ezt a képet egy műkörmös utáni helyzetben mutatná meg, kilakkozná a körmét. Itt erősíti az üzenetet az, hogy a maga természetességében mutatja meg azt a helyzetet, ahogy a körme szerepel ezen a képen. Ez abszolút ahhoz ad hozzá, hogy az olvasás is egy ilyen folyamat, az ember nem nyakkendőben és öltönyben ül le regényt olvasni. Én ezt egy három csillagos képnek gondolom, és Nóra ezzel a képpel teljesítette az első osztályban az első leckének a megoldását. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Köszönöm az értékelést. Ami azt illeti azon, hogy mennyi és mi legyen látható a könyvből, a betűkből, sokat gondolkoztam; úgy akartam érzékeltetni a könyv-ségét, hogy közben a szöveg mondanivalója ne vigye el a képet valamerre.

Szia Mariann! Nem törlünk kommentet, ha nem muszáj, annyit hadd mondjak el, hogy a kommenteknél az alkotók annál többet várnak mindenkitől, hogy "jajjdeszép", de inkább elemző értékeléseket, meglátásokat, a sulirádió chat másféle csevegésre ad módot, az ott helyén van és hangulatos is, itt inkább kevesebb smiley-val, több beleérzéssel beszélgetünk.

bocs, tényleg senkit nem akartam megbántani, se az élményt "szétkúrni" :), és ha van rá mód, kérem a kommentem törlését. :) (mármint a korábbi enyémet)

:)
na ez nekem se ugrott be, viszont a szövegfoszlányok a kép körül (a képen és a címben, a feltöltésben az estiskolai környezetben) ... a látó és nagy N, Nádasdy Nóra és a Könyvjelző szavak, az iskola, a szakkör, a leckék szavak) különleges atmoszférát teremtett a kép köré (amit amúgy szó szerint szétkúrtatok a kommentben :)
***

hát persze hogy rövid, a többi része takarásban van :)

Micsoda fantáziák... nem kéne szemüveg, mert ha foltként nézem, még akár ja, de ahhoz nagyon rövidet kell lássak :)

uhh-ohh... na, ha senki se hiszi el, akkor is mondom, hogy nekem ez nem ugrott be a képkészítés egyik pontján sem. :-P

Hát, így valahogy, ahogy Marian írja.

hááát, nekem is támadt egy "furcsa" érzésem, fura asszociációm :)
(Zárójelben megosztom veled, de ne haragudj meg érte :D ---> a könyv lapjai: széttárt combok, köztük az ujj: a pénisz :) )
De lehet, hogy csak én vagyok perverz :)

Kíváncsi vagyok, milyen értelemben találod furcsának...?

Biztos bennem van a hiba, de furcsa érzésem van ettől a képtől.

Új hozzászólás