Lapozzunk

Lapozzunk

Értem, hogy mit akarsz mutatni és ez egy izgalmas megfigyelés, de ezt nem lehet ezzel a mélységélességgel megmutatni. Az absztrakciónak az lenne a lényege, hogy a nézőt bevisszük egy kicsit az erdőbe, ott megforgatjuk bekötött szemmel, aztán elengedjük és meglátjuk, hogy kitalál-e onnan. Magyarán valamilyen tárgyból olyan kimetszéseket veszünk, olyan részeket, amik egy új értelmezést nyitnak és ez az új értelmezés is érvényes. Akkor az ember el kezd gondolkodni, hogy ez most egy pávatoll vagy egy autó hűtőrácsa vagy egy nőnek a ruhája vagy szempillák, vagy mik akarnak lenni. Én úgy gondolom, hogy ha ezt el tudjuk fogadni, akkor ez evidens és adja, hogy nem lehet életlenre vinni a dolgot. Márpedig itt ez történt meg. Értem én, hogy téged mi izgat ebben az egészben, de az absztrakció nem engedi ezt meg. Ezt én visszaadom ismétlésre. Azért vagyok ebben most határozott, mert nem lehet a formákat agyonütni ezzel az állandó kis mélységélességes dologgal. Én értem, hogy ott van a fényképezőgépen az a 2-es, vagy 2,8-as blende és az milyen szuper, de nem kell az orrba-szájba használni. (hegyi)

Hozzászólások

Jaj, gyors akartam lenni. Amúgy értem én, és május elején megyek is ismételni. köszönöm az értékelést. 3.5 amúgy.

Hát, azt a "maszatos" részt talán tényleg le kellett volna inkább vágni, csak úgy éreztem hogy anélkül kevés. Köszi a hozzászólást.

Nagyon jó ez a játék! Balról lehetett volna még nyisszantani, úgyis teljesen tetten érthető a dolog, csak kevesebb a "maszatos" rész

Igen, főleg a defókuszált rész miatt került ff-be, mert így nem annyira feltűnő. Szűkebb rekesszel lehet hogy jobb lett volna, csak elég gyorsan kellett dolgoznom. Forogtak, mozogtak meg minden, ahogy kell :) Jah, amúgy az a faroktoll része a pávának, szóval ez éppen félig hátulról készült kép.
A címekkel sokszor bajban vagyok, és azért lett ez végülis, mert legelsőre is a könyv lapjaira asszociáltam.

Érdekes ez a játék is, de csak ma reggelre esett le, hogy miért is Lapozzunk a címe. Számomra ez nem volt evidencia,de érthető már a játékos ötlet. Természetességükben szépek ezek az ívek, de itt bal oldalon ez a defókuszált rész számomra kicsit ellen dolgozik az absztrakciónak, mert realizálja, ahogy kiemeli a síkból azt a részt - mindamellett, hogy nem tudom hogy mi az, de e térbeli viszonnyal a toll most toll marad számomra. De ez csak a megközelítésem a leckéhez, a kép nagyobb részén létrejövő formai játék továbbra is tetszik.

Új hozzászólás