László ágya
Ez a feladat nem tudott nagyon beindítani. Ezért kivártam azt a pillanatot, amikor már nagyon hívott az ágy, és a fáradtságtól alig tudtam becsúszi a paplan alá. Ezt az érzést, a fényeket és az anyag tapinthatóságát ennél jobban nem tudom visszaadni. Az élességet arra a pontra irányítottam, melyet egyébként is meg szerettem volna kézzel érinteni, azaz a takarót magamra húzni. Minden egyéb indifferens volt számomra.

Kicsit steril az egésznek a megközelítése, nincs nyoma az embernek. A háttéren megjelenő tapétacsíkok és az ágy, a párnák félig rendezettsége és a sejthető minták és ezek perspektívája mind a párna felé mutat. Talán a mélységélességgel mást csináltunk volna, a kép elejétől a hajtásig élesnek kellene lennie, utána a háttér már lehetne életlen. Így a fény és élesség erősítené a térbeliséget. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

Laci: Nem is olyan rossz a kritika, ellenben adtál egy nagyon jó ötletet, és igazítom majd a képet. Köszi.

nem haraxol drusza, nekem nem tetszik igazán. a témában lenne ugyan valmi, éspedig a csíkok! de sajnos elvesznek a blende mélyvakságában. az asszimetrikus fény - kiváló, iránya is jó, a takaró kis alaktalan barlangot formál a saját árnyékából, mintegy megtöri az összefutó párhuzamosokat (ez még érdekes: a hosszanti csíkok összefutnak, a hátsók keresztben nem és a párna csíkjai más osztásban vannak, ez is fellazítja (az árnyákkal együtt) az amúgy mértanis látószöget.

..

Szerintem is érdemes vele foglalkozni, mert nagyon jó elgondolásnak tartom.

értelek, és készítettem is olyan képet, melyben az ágy eleje volt éles, és a párnák már a messzi távolba mélyedtek, de az annyira nem tetszett. de a takarót tényleg ott fogom meg először, ahol van, ez komoly. :)))

Azért ezt a leckét még megpróbálom néhányszor. Köszi az észrevételeidet.

Szerintem a takarót nem ott fogtad meg először, ahol az élesség van. Úgy gondolom jobb lett volna egy kisebb rekesz hosszabb záridővel úgy, hogy az élesség a visszahajtott takaró rész teljesén legyen, vagy ezen beállítássokkal tényleg ott, ahol megfogtad először. Vagy esetleg az is jó lehet, hogy az élességet minél közelebbre állítod, mert úgy távolabbinak tűnhet az ágy elérése, és akkor talán az ágynemű anyaga is jobban érzékelhető.
Ennyit tudtam mondani, remélem nem hülyeség.

Új hozzászólás