LátásmódokLátásmódokLátásmódok

Nagyon agresszív képnyelvet használsz, ami nem baj, sőt - viszont ehhez az agresszióhoz a kompozíció, a test elhelyezése túl lágy, túl sematikus. Ha kitalálsz valamit, vidd végig. Mind jó lehet, nem választok helyetted, de akár a férfi testben női energia, akár a szemfényvesztő pénzember, akár a gyász a téma, mindnél az a kérdés, hogy meddig mégy el, hogy elég legyen az eredményhez, amit alkalmazol. Máshogy mondva: a fej oké, a két középső ujj oké, a lakkozott köröm oké, de mellképben ez kevés, és nem elég erős ahhoz képest, hogy a két középső ujj szimbolikája így mennyire az. A vérző szemet formáló két rózsa oké, de akkor legyen töviskoszorú, vagy más még, ami ezt erősíti, mert ez így még nincs kidolgozva. Én e kettőt javasolnám továbbvinni. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

0
Értékelem!

Viki, jól látod a problémákat, megadom magam! :) A kamerát adott körülmények között fentre állítottam.Úgy nézett ki, hogy pont előttem szemben 1 m-re volt picit nálam magasabban a softbox, azzal hoztam a lágy fényt. Lent lábnál egy derítővaku, annak halvány árnyai amúgy sajna ott vannak a falon, ezt már csak itt vettem észre. Jobb lenne nem fal előtt, de nincs helyem. A kamerám a softbox alatt volt bepréselve, max állványmagasságra húzva - az is kb 1-1,5 m távolságra. 35mm (50 ekvivalens) a minél kisebb torzítás miatt. Mélységélesség: a rekesz 20 feletti volt, 22 vagy 25, hogy minél nagyobb legyen a mélységélesség. Nem volt elég így sem. Megoldás lehet, ha távolabb viszem majd a kamerát - egy síkba szeretném az előteret a háttérrel amúgy. Szóval tudni tudom mit szeretnék, meg kellene tudnom valósítani. Fogok ismételni, azt hiszem. És még a körülményekről annyit, hogy a távkioldó 2mp. Ezalatt kellett volna mindig a kezemben tartott valamit elhelyezni a szemem előtt, ledobni vayg eldugni a távirányítót. Ez kevés volt, és úgy trükköztem, hogy automata élességállításra lőttem be, amíg fókuszálgatott, az plussz 2 mp volt, de nem jó, fix fókusz kell majd...
Köszi a figyelmed! :)

1
Értékelem!

Ez tök jó ötlet, tetszik nagyon, szép a kivitelezés is. Annyi, hogy egy iciripicirit feljebb vittem volna a kamerát, hogy pont szemmagasságban legyen, most azt érzem, kicsit alulról vagy fotózva, és közben meg úgy látom, nem ez volt a szándék - ha igen, mondjad. Meg nekem a mélységélesség is ilyen eldöntetlennek tűnik. Az első kép az tök rendben van, ott értem, a másik kettőnél már éles is meg nem is, jó lenne, ha le tetted volna a voksot, hogy hol is legyen a fókusz, ez most így a kép kárára válik. A világítás szerintem tök jó, én a szerkesztéskor kicsit nagyobb kontrasztott tettem volna rá. De amúgy szuper sorozat, kisebb hibái vannak csak, ha kijavítod, szerintem tökéletes lesz.

Új hozzászólás