Lecsó

Lecsó

Ezt a képet 2008 nyarán az akkor még létező "nyár" leckére készítettem, nem tudom, miért nem küldtem be. Vagy beküldtem, de most nem látom az oldalon. Ha most készült volna, tán a monokróm szín leckébe menne.

Gábor, ott voltál a Tilos Maratonon, láttad, hogy hogy megy a lecsózás, és hogy milyen alkatrészek valók hozzá. Jó ez a piros kockás, piros, piros, piros, csak a világítást kellett volna megoldani, hogy ne legyenek ennyire kemények az árnyékok, valami derítéssel ha ráfényelsz, és kihozod az árnyékból a kisteknőt, akkor ez egy nagyon jó ritmus is lehetne. Érdemes lenne ezekre egy kicsit jobban odafigyelni, az az egy menti a dolgot, hogy 2008-as a kép, akkor még az ifjú Gerlei más attitűddel állt a fotómasina mögé, úgyhogy remélem, hogy az elmúlt négy év neked is egyértelművé teszi, hogy itt a világítással mit kellene csinálni, most van a lecsószezon, böcsületből kérek egy ismétlést is. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Érdekes Gábor, tényleg ott vannak a színek, de vannak olyan színek is, amelyek ezt koncepciót nem tették egyértelművé nekem. Ugyanakkor - ezen az úton haladva - azért a paradicsomostál bézs-barnájához illő fakanál létezik, olyan színű hagyma is van, inkább így mondom: nem lenne idegen szerintem, és piros lábas is létezik, amely nem visszafogottabb a terítő színénél.

A hagyma-lábos-miegymás nem kerülhetett a képre, hiszen szándéka szerint ez kép a színeket próbálja elsődleges eszközként használni. Ilyen színű hagymám, lábosom, fakanalam meg nem volt.

Nekem ez a közvetlen fény, ezekre a határozott ízeket idéző, zöld-sárga nyári színekre, hozzá a lecsó vagy a mindennel megpakolt tojásrántotta meg a többi nyár délelőtti kaják emléke, hát, ott van nagyon többféle érzékszervemben is a nyár. :)

Biztos vagyok benne, hogy 4 éve ebből az alapanyagból jó lecsó készült. Talán hiányzik nekem a többi kellék is az étel megközelítésében (cím alapján - de csak talán... hagyma, zsír meg fazék, talán egy fakanál...) Viszont nyárnak nagyon nyár a fotó nekem is, megpendíti bennem e húrokat. Szerencsére ez a paprika megmaradt szezonálisnak - mert ugye a paradicsom-kinézetű bogyó kapható már egész évben...

Új hozzászólás