Lucifer lába nyoma

Lucifer lába nyoma

Ritkán dolgoztok a talp leckével, ezért külön öröm, hogy erre is érkezik megoldás. Ráadásul nem is akármilyen. A rádióműsorban már gondolkodtunk, mi lehet az alap kiindulás, én arra tippeltem, hogy valami behavazott autólámpára taposott oda Renátó, hiszen annyira autómániás, adta magát az ötlet, de ahogy a kommentárból tudom, ez utcalámpa. Mindegy is, az ötlet és a megfigyelés jó, a kivitelezés is, úgyhogy megvan a lecke. Renátó, azonban azt meg kell mondjam, hogy ha ennyire ritkán jársz erre, nehezen tudunk folyamatában dolgozni, komolyabban kéne venned a fotózást, megérné. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Búvópatakok című Törökösenemhez, melynek péntek este nyolcas premierjére ezennel tisztelettel meg is invitállak a chatre, ezt a fotódat választottam ajánlóképnek, köszönettel.

Nagyon szépen köszönöm, igazán megtisztelő az ajánlás is és a meghívás is, de sajnos Londonban élek már egy ideje, de virtuálisan újra tervezek visszatérni hozzátok gőz erővel és remélem meg tudom veletek osztani az angliai hangulatot :)

Mennél többet értek, annál kevesebbet tudok című Törökösenemhez, melynek 2015. május 22. 21.00 órai premierjére ezennel tisztelettel meghívlak, ezt a fotódat választottam ajánlóképnek, köszönettel.

Na ugye, hogy mégsem autólámpa? :)

Nagyon megtisztelő számomra hogy része lehetett a műsornak és köszönöm. Többek próbálták már kitalálni hogy miként is készülhetett a kép hát most elmondom. A várban sétálgattam a Váradi Alexandrával, egy gyönyörű lánnyal, miközben megpillantottam egy kivilágított részt amit alig ért fény mert 20cm hó volt a lámpán ami megvilágította volna. Ez egy egyszerű lépésálló kültéri padlóba beépített reflektor. Hát erre sikerült rálépnem :-)

UI: Isten nyugosztalja drága Lucifert!

A keddi Fotocaffe műsorban erről a képről is beszélgettünk Sebestyén Lacival.

A "Mindenkinek mas es mas jut eszebe masrol es masrol." nekem az jutott eszembe, hogy senkinek semmiről nem jut eszébe soha semmi... :))) Bocsánat, ez fotoverbalizmus volt :)))
De hadd mondjak három negatív szót is: nincs semmi baj! :)

Ez nem a "verbalfoto problematikaja", ez pusztan az asszociacios sikok kulonbozosege (esetleg elonytelen cimvalasztas) szerintem.
Mindenkinek mas es mas jut eszebe masrol es masrol.
Persze ha az ember (angyal) a pokoli hoseghez van szokva, hoban-fagyban tanacsos melegen oltoznie...:)

Amiről István ír gondolom a verbálfotó problematikája.
Különben nekem tetszik az ötlet, és üdv újra itt Renátó.

Kedves István,
Elgondolkodtató amit írtál és egyet is kell hogy értsek vele. Én a képnek címet úgy adtam hogy ránéztem a képre és én egy izzó lábnyomot láttam. Gondolkodtam rajta hogy miféle címet kéne neki adni de azok után amit leírtál már én is másképp látom a képem. Köszönöm!

Kedves Renátó,
előljáróbna, hogy a fotód nagyon tetszik! Elgondolkodtam, hogy talán plexilapot tettél le alatta lámpával, vagy eleve egy épített helyszín üvegteteje amit látunk...
A cím számomra a sok tartalmi lehetőség közül leszűkítit a lehetőségeket, számomra jobb annélkül szemlélni sokszínű tartami síkjait. Mert a nyom, a lenyomat, izzó, fénylő valójában, a hó ellenében nagyon nagy gondolati útra hív mondjuk Amundsentől egészen elvont képekig - férfias, reményteli sugallatot érzek. De Lucifer lenyomataként (persze, értem a játékot is) viszont a pokol izzó lávája jelenik meg ott, amely a tisztaság, megújulás jelképét tiporja... Viszont nem tudom elképzelni hótaposóban Lucifert... Ember alakban viszont számomra nem hiteles, mert biztosan nem izzik mögötte a hó...:)) Szóval mindezzel csak azt szeretném mondani, hogy értve a kínálkozó játékot, az a helyzet van, hogy számomra a fotód sokkal erősebb a címnél, egyszerűen elnyomja, nem hiszek a címnek, és csak a kép van... Felfedezők vannak, előre haladás van, fény van, és nem pokol tüze...
Üdv. István

Ez nagyon jól nézz ki!
Sőt bele is éltem magam (épp most olvasom újra Madáchtól Az ember tragédiáját..)

Új hozzászólás