Még egy kép Jemsedről
Politikai okok miatt menekült Pakisztánból Németországba. Most németül tanul és próbál beilleszkedni a "szép új világba". Autószerelő szeretne lenni.

Kedves Krisztián, 3 disznó, nagyon jó a drámája a képnek, kifejezi a viszonyokat, a falanszterszerű egészet, a szeretetteli érzelmet, bizonytalanságot, a múltat. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

50
Értékelem!

Neeem, ők csak megértőek. :D

80
Értékelem!

Na, zsoltu, nehogy oda lyukadj ki, hogy azért nem látom itt a barátságot, mert lány vagyok, és én közös körömreszelésekhez vagyok szokva a barátságot illetően:)
Látta a Feri is, meg a Roland is, hogy nem látja. Na látja.

53
Értékelem!

No, ez egy nagyon messzire vezető kérdést vet fel. Mégpedig azt, hogy milyen a barátság férfi és férfi, férfi és nő, nő és férfi és nő és nő között. Mert szerintem nem egyforma. Sőt. A nők egymást szerintem sokkal inkább tekintik riválisnak, és valóban, sokkal jobban igénylik, hogy a barátjuk egyfajta folytatásuk legyen, megkettőződésük, egyszerre járni pisilni, együtt csivitelni egyforma ruhában, meg ilyenek. A pasik meg úgy hiszem, inkább egymás kiegészítései, többet hagyva egymásnak egymásból. Vagyis az igényt értem így már. :)

59
Értékelem!

oks
nyilván a cím ésa kép között ellentmondás "feszül"..
szóval egy másik, "jobb" címmel fellehtene oldani..

67
Értékelem!

Igen, jól érted Roland:)
Csak a leckéhez képest akadtam fent, és csak a saját szempontjaim szerint.

97
Értékelem!

Én nem arra gondoltam, hogy legyen ő is a képen, vagy hogy látványosan együtt csináljanak valamit, (mint mondjuk amikor a gyerekbarátok hintáznak, és a harmónia kifejezésére azt éneklik, hogy "egyszerre megyünk, káposztás a fejünk") hanem hogy én észrevehessek valami egyivásúságot, ami szerintem a barátságok alapja.
Vegyük úgy, hogy ez az én személyes igényem lett volna, vagy lenne általában egy barátom címmel szereplő képnél, de mindenki úgy képzeli és ábrázolja ezt a témát, ahogyan neki jól esik. Nyilván:)

59
Értékelem!

ha jól értem Mártit, ő azt várta a képtől, hogy kifejezze a barátságot a két ember között..
szóval picit prekoncepciói voltak, bár jogosan, hisz a lecke ezt kérte..
(szóljál Márti ha rosszul értelek ! )
ez a kép meg tömören fogalmazva, "dokumentálja" a magányt és ha pl. ff lenne
akkor már végképp "drámai" lenne, mert mint említettem a színek oldják az érzést
, bár inkább disszonánsá teszik , de hát az is a helyzet
egy Arabicmen in Germany (hogy stinget ferdítsem :))))))) )
szóval belehelyezkedve a helyzetbe magányos leszek és szomorú "gyerek"
aki távolba néz és várja, lesi az anyját (anyaföldjét)
persze "csak" szerintem

71
Értékelem!

Nem dolgom Krisztián képeit védeni, megállnak azok a maguk lábán azt hiszem nélkülem is. De valamit nagyon fontosnak tartanék, ha már kritikát fogalmazunk meg - ami nélkül az oldal értelmét vesztené szerintem - akkor helyezkedjünk teljesen bele a helyzetbe. Ahhoz, hogy a fotós és a modell közti kapcsolat a képre kerüljön, nem szükséges a fotósnak a képen szerepelnie (ezt a szendvicsre). Egy elidegenített helyzetben a fotó elkészülte maga a bizonyíték a kapcsolatra - enélkül nem látnál semmit, mert nem nyílnának meg, nem engednének be, hogy lásd a saját magányukat. Lehet persze vidám képet is keresni, vidám helyzetet, gondolom Krisztián ilyeneknek is részese. De ha a helyzet alapvetően a beilleszkedésről, az idenegségről szól, akkor ott erősebb az üzenet így, ahogy itt is például. Látjátok, már Rolandnál jönnek is a történetek, mert előhív a kép saját, megélt sztorikat. Itt a kép értéke épp az , hogy nem játszanak szerepet a képen szereplő emberek. Mert mivel ez egy igencsak zárt és tőlünk távoli kultúrkör, vagy bezárulnak, vagy előadnak valami büszke, táncos-főzős, hejehuja sztorit neked és a kamerádnak. Ritkább, hogy a saját elesettségben, elszigeteltségükben idegen kamera elé állnak.

67
Értékelem!

szóval
"beleokoskodom" én is:
szerintem is elégjó kép
a magányról

amit pl. erősít:
a képből kinézés
az ablakon keresztül látszó "magányos" tisztítószer
a félig behuzott függöny
a "borús" ábrázat,
a fekete bőrkabát és a rózsaszín fal kontrasztja
ezek mind-mind erősítik és "elidegenítenek" engem mint szemlélőt
ami így szintén a magány, az egyfajta "üresség" felé viszi a hangulatom
szóval kifejezi a magányát a srácnak
a fotós és a "modell" között nem látok kapcsolatot, legalábbis a kép ezt nekem nem mutatja (hisz nyilván van, de azt már a választott elég direkt és hideg kompozíció sem teszi lehetővé hogy lássuk, bár a picit kesze-kusza vonalak visznek bele némi feloldást)
ha az volt a szándék, hogy a baráti kapcsolatot is kifejezze a fotós és a srác között
akkor viszont szerintem az nem sikerült..

75
Értékelem!

Krisztián: valami ilyesmi viszonyra gondoltam.

Abban igazatok van, hogy bizalom nélkül ezek a képek nem készülhettek volna el. De szerintem....hjaj, hogyan is mondjam...
Nekem ezekről a képekről hiányzik a közös szendvicsezés, amit mondjuk Márknál láttunk.
Megvan! Azt akarom mondani, hogy a képeken látszik, hogy egy idegen szemével készültek.Ez az, az idegen szem zavar! Precízen be vannak igazítva a képbe a mackók, az i love you párna és a művirágkompozíció a tévé tetején. A fotós a helyzetet bizarrnak találja, és annak akarja megmutatni.
Ha Kriszitén része lenne ennek a környezetnek úgy szívvel lélekkel, akkor nem ilyen beállítsáok születnek.
Én így érzem, és nem bántásból mondom el, hanem valami zavart a képekkel, mint barátot ábrázoló képekkel kapcsolatban és megpróbáltam rájönni, hogy mi.

79
Értékelem!

Feri, Márti, az már maga a kapcsolat, hogy láthatóvá válnak a mackók a falon.

58
Értékelem!

Szia Márti és Feri!

Heidelbergben tanitottam Jamsedet és Jusufot egy integrációs projekt keretében. A tanár- tanitvány kapcsolatból batátság lett. Szerintem látszik a bizalom a képeken, mert ha nem ismernének elbújnának a kamarám elöl és nem mutatnák meg magukat. Mind a két fotó egy közösen tervezett portrézás eredménye.

89
Értékelem!

Borsay Mártival teljesen egyet értek. Nem köti össze semmi ezeket az embereket, és Krisztiánt. De lehet, hogy csak nekem nem jön át semmi a kapcsolatukból. Bocs.

53
Értékelem!

Értem én, csak szerintem ez a sok jó, a képen nincsen rajta. Ezek jó képek az átmeneti életről és környezetről, az idétlenül vidám mackós környezetből is sugárzik a magány, de nekem igényem volna arra is, hogy lássam, hogy Kriszitánnak hol van a közös pontja velük. A képek alapján engem ez érdekelne.

59
Értékelem!

Nekem itt élő perzsa barátaim vannak, voltak, és sok oka van annak, miért érdekes, miért jó és fontos velük a kapcsolat. Finomakat főznek, tudnak mulatni, vidámnak lenni - az elfogadásban, szeretetben, barátságban nagyon erősek. Elárulom, hogy ezt a képét Krisztián már régebben elküldte nekünk, csak nem volt jó alkalom, de most örülök, hogy a barátom leckére újra küldte, mert egy nagyon erős kép.

73
Értékelem!

Mindegyik képen látszik a szomorúság. De vajon miért jó velük lenni? Hol van a közös pontotok? Én arra is kíváncsi lennék.

Új hozzászólás