Még mindig nem ezt akartam II.

Van itt két szorgalmi, amit nem is nagyon értek, miért ide küldesz, de tényleg, van csendélet lecke. Mindenféle őrületeket küldtök leckébe, aztán meg ami tényleg oda való, azt szorgalmiba. Na mindegy. Szóval van ez a két kép, együtt elemzem, mert összetartozó a helyzet. Ami bajos mindkettőben az az, hogy a vázában benne hagytad a vizet. Nem kell, nem szabad, mert elvisz, mert nem gusztusos, mert visszahoz a realitásba. És az is problémás mindkettőnél, hogy a növény nagyon képszélig megy, ez szorongató érzés, több tér kell valamivel. A másik hogy akkor most melyik illik ehhez igazán, a világos vagy a sötét háttér. A sötét az adja magát, rajzos, persze. Mivel kevés a képelem, csak a váza, a növény és az asztal, ezeknek rendben kell lennie. Az asztal tónusai és fényei szuperek, de esetleges, hogy hogyan és hol vágod. Pontosabban bal alul nem kéne az a fekete, szóval úgy kéne, hogy az asztal mint egy új horizont - ami akár dőlhet is, az nem baj - szerepeljen. A világos verziónál ugyanez a helyzet, csak a háttérrel. Ott az a kérdés, milyen hátteret tudsz találni hozzá. A világosból sötétbe átmenet jó gondolat, de még nem mondom, hogy 100% az, amit látok ebben. A lényeg, hogy dolgozz ezzel még, ne hagyd el. Amennyire lehet, érdemes ezeket a növényeket kiszárítani, már csak ezért se kell a víz, mert az rohaszt. Szorgalmira ugye nincs csillag, hát, ez van. (hegyi)

Hozzászólások

0
Értékelem!

Feri, értem, de nem értem, mire a tökölődés, ami egyértelmű, az lecke. Ami himihumi, az szorgalmi.

0
Értékelem!

Azt, hogy mikor lecke és mikor szorgalmi nálam is, meglehet másoknál is a bizonytalanság okozza. Azaz, ha megjelölném szorgalmi-csendélet gyakorlatnak, akkor pontos a besorolása e képnek, s amit írtál, pont ezek miatt nem lett belőle leckekategória. A többi hiba is orvosolható, köszönet érte, hogy rámutattál.

0
Értékelem!

Köszönöm Pista, örülök a hozzászólásnak, a képarányokat megnézem, mit enged az eredeti méret, ill. a szabadtéri környezet.

1
Értékelem!

Feri, ez egy remek fotó, kifejezetten tetszik ami benne történik az ágakkal és a vázával. Annyi, hogy nekem fent kicsit kevesebb, oldalt kicsit több jobban esne (elegánsabb lenne 4:5 esetleg 3:4 képaránnyal 2:3 helyett) De ami a kereteken belül van az nagyon ígéretes! Bocsánat, hogy beledumáltam!

0
Értékelem!

De csak majdnem, a fejben valami más maradt, és még a mai gyakorlásnál sem sikerült.

1
Értékelem!

.... pedig jók lettek, nekem tetszik. Itt nagyon szép az üveg rész is, mondjuk fentről vágtam volna.

Új hozzászólás