mi

mi

Garcia Lorca jut eszembe erről a képről. Nagyon érdekes a női kommunikáció, a női attitűd ábrázolása ezen a képen. Attól válik ez érzékennyé és finommá, hogy ezekkel a nagyon kemény vonalakkal szétverted az egészet. Az ablaktükröződéseknek ezek a formái, rácsai olyan kemények, annyira drasztikusak, hogy megkeményítik azt a szituációt is, amiben vagytok. Egyetlen egy problémám van: a háttérben van valami ágyvég, egy tükör, vagy képkeret, vagy micsoda, az zavar Bara szájánál, orránál, az kár, hogy ott van, gyengíti ezt a dolgot. Még egy csatot is látok, valami táskának a csatját a Hanna vállánál, ami szintén elviszi a figyelmet, visszaránt a földre. Ezekre oda kell figyelni, hogy a manifesztumok, a tárgyi kiegészítők hogyan jelennek meg, szükségesek-e. Azt a táskát le lehet tenni, és megcsinálom a képet, aztán visszavesszük és sétálunk tovább. Ezek fontosak, hogy szerepet tudunk-e biztosítani a képben, és ha igen, akkor mit, mert ha nincs szerepe, akkor az véletlen hibának fog tűnni. És még valami: a szemüveg akkor kell, ha portrézol, akkor fontos lehet, hogy az alany szemüveges. De itt, amikor instruált modellként érzéseket szeretnél megmutatni, amikor az egyedivel az általános felé haladunk, a szemüvegnek nincs indoka, szintén az időtlenség ellen dolgozik. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

12
Értékelem!

Nagyon különleges érzéseket kelt bennem ez a megfogalmazás. Egymás felé fordulás mellett ott van egyfajta szembenézés, és elnézés is: míg az anya a lányára figyel, a lányka mintha kifele nézne. Hihetetlen plasztikus, nagyon jó megfogalmazás! Az arckifejezések is megérintenek...
Olvasom Gábort, a válltáskát (amit talán észre sem vettem volna). De mint a fotóverbalitás :) elkötelezett híve, csak azt tudom mondani, hogy a válltáska az útrakeléssel számomra egybeköthető, így nem gondolatidegen számomra, sőt! Itt a kishölgy olyan komolyan és elszántan tekint előre, hogy elhiszem: mindjárt elindul... És mindezt az ablak tükröződése is erősíti számomra. Annak viszonyában a lányka enyhén kifele, az anyuka enyhén befele figyelő testhelyzetben van... Remek!

15
Értékelem!

Aszta. Ez mán döfi.
Csak a válltáska csatja böki a szemem.

Új hozzászólás