Molerúzs
Kockára rúzsozom a számat és megrebegtetem a szempillámat! M és F. Zsoltnak szeretettel, ha már ennyire vágyott rá!:)

Azt kell tudnod, hogy ezt én adtam föl véletlen, nem leckének adtam föl, csak mondtam, hogy tulajdonképpen milyen érdekes lenne, hogyha ez a rúzsozás, meg ez az egész maszk ez megjelenne, és hogy milyen érdekes lenne ezzel játszani, erre Feri volt az első aki küldött egy ilyet. És ez innen jött. – idézi fel Zsolt a kiindulást.
   Egy szójáték a cím, amely a Moulin Rouge-ra egy változat, ugyanolyan eltorzult szónak érzem, mint amilyen játékosan maga a rúzs forma másként van alkalmazva. A portré arc nélkül kategóriájában azt azért gondolom azt, hogy egy nagyon erőteljes, egy nagyon döbbenetes, nagyon kihívó, nagyon felkavaró képet látunk, mert pont azt mutatja a kép, hogy igenis már sokszor látott formákat, amelyeknek tudjuk a kódjait, nagyon is másként lehet alkalmazni. Meglepő ahogy ez a téglavörös, ami lehet, hogy az ajkakon kihívó tudna lenni, nem elsősorban oly módon ad érzékiséget a testfelületnek, hogy mindez a szín kihívó lenne, mert a bőrfelületen az ajak alatti és fölötti bőrfelületen téglavörössé válik ez a forma, mintegy kiemelést adva nem csak a szájnak, hanem a száj körüli összetett formáknak. Nagyon színházszerű, a japán butoh világára emlékeztet. Ma már nem csak japánok játsszák ezt, ez az a színház ahol teljesen fehérre festett, nagyon furcsa mozgású emberi alakok egészen meglepő jelmezekben, egy egész furcsa rituális, szertartásszerű, nagyon felkavaró rendszert játszanak. Tehát mindenféleképp egy mímes eszközt látunk itt, és nem csak azért, mert a mimika egyik eszközét torzítja el ez a festés, hanem most sokkal erőteljesebben jelenik meg a felső ajak árnyékrendszere. Azért had tegyem hozzá, hogy itt miközben a festésről beszélünk, nagyon jól van megválasztva a fényforrás. Hogy ez egy szórt fény belső térben, vagy valamilyen tetőről érkező fényforrás azt nem tudom, de éppen az orr alatti felső fogsor körüli bőrfelület erőteljes világossága és az alatta lévő szögletes vörös festett forma emeli ki az ajkakat, és ettől olyan meglepő és sokkoló. Valójában ez a határozott alsó és felső festés tulajdonképpen ritmizál, éppen azt emeli ki, de azt torzítja el, ami az addig megszokott játékos, kihívó és erotikus ajkak megszokott világát jelentette volna. Van az egészben valami egészen felkavaró, a Frida Kahlo világát jelző lázadás, miközben a Frida Kahlo festményei ugye egy naiv festői világot képviselnek, de talán a Frida Kahlo-ról készült film - Frida a címe - hozza ezt az egészen lázító, felkavaró szexust. Ez az a fajta érzékiség ezen a képen, amely nagyon is sötét tónusokkal is tud dolgozni. Én ezt jónak és nagyon bátor és nagyon meglepő vállalkozásnak tartom. Én nem tudom hogy a kép időben mikor készült, de úgy tűnik, hogy az elmúlt időszak Feri szellemi munkájában és fejlődésében nagyon nagy változásokat hozott létre pozitív értelemben. Tehát én csak lelkesíteni tudlak, hogyha ezen az úton indultál el, akkor csak így tovább, ez egy három disznós kép. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

Jóska és Zsolt a beszélésről (26) című műsoromhoz ezt a képedet választottam illusztrációnak.

aki nem tudja, próbálja ki, nem könnyű ezt így megkreálni....

Árpi, Ennek a képnek nincs köze a Baráéhoz. A beszélgetésre reagáltam, de oda is van írva

Szerintem Bara képén nagyobb volt a téglalap, és szabályos. Így teljesen más hatása van. Értem, hogy ez a valóság, de szerintem ez csak egy fél megoldás arra. Mindenesetre gyors vagy, mint a vellám.

oké, de ne zárkozz el az újtól :)

Mariann. Most már elárulhatom, hogy az M= Mónika azaz az én kis feleségem:) A szemkihúzást meghagyom az EMO-s társadalomnak:)

Hát most hogy így mondod, elképzeltelek, ahogy állsz a tükör előtt, és válogatsz, hogy ma melyik rúzst is kend a szádra. :-) de én inkább a szemeid kihúzására szavazok. :-)
Ezt már korábban is mondtam Neked, hogy a férfiaknak jól áll, ha ki van húzva feketével a szeműk. Legalábbis a többségnek. De ez csak az én véleményem.

Mariann: nem hiszed el, hogy a reggelt sminkel kezdem? Tudom nem tökéletes, de gyakorlom. Na persze a nők csak úgy elvehetik a férfiak borotválkozását?! Mennyivel egyszerűbb dolgunk lenne a válogatás ha nem tennétek...:)

Ez bizti, hogy a Te szád? :-)
Hmmm...

Tudom, hogy szorgalmiba akartad, de szerintem jobb itt. És kösz. Megelőzted a lányokat. :)

Új hozzászólás