Montázs

Nagyon szeretem ezt a képet, pontosan azért, mert a régi tükörforma, a függöny, a sarok, ez egy kuckójelleget ad az egésznek, de a tükör fátyolossága és minden hoz egy fura szecessziót, ami ettől a picit nagylátószögű optikától is él. Ugyanakkor én a kép alsó sarkában pont a tükör íveit, ami felteszem ismétlődik mint ahogyan a jól látható baloldali részen, ez a bal alsó ív nagyon jót tenne a képnek, ha látható lenne. Elsőre nekem olyan volt ez a kép, mint egy régi Duna tévé, ami egy hasonlóan fura, sejtelmes adást közvetített annó, ami nekünk a világot jelentette. Szóval én ezt kellően szeretettelinek, kellően érzelmesnek érzem, bár jó lett volna, ha ott a dunyha körül akár egy meztelen férfitest vagy kikandikáló női láb, mintegy szignózta volna az üzenetet. Én még egy dolgot kérdeznék a Verától, mert az elmúlt képeinél mindnél ugyanazt a problematikát vélem felfedezni, és ez az élesség. Semelyik képen sehol, semmi nem éles. Hogy a fényképezőgéppel van valami probléma, vagy esetleg a mással, mert én is nemrég szembesültem azzal, hogy szemüveget kell hordanom olvasáshoz, van ilyen... (szőke-hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Vera, tudod, hogy nem piszkálás, lehet, hogy mondtad ezt, de én nem tudtam, hogy kontaktlencsés vagy. Én pár napja amikor először hordtam szemüveget, levertem egy fél literes poharat, bele a technikába a szörpöt, mert a térérzetem átváltozott.
A gépnél más a helyzet, ha nem jó az autofókusz, annak sok oka lehet, valami kosz az objektíven, vagy ha leesett, akkor is elállítódhat, nem tudom, szakemberre bíznám.

Ne piszkáljatok. A szemem -10 dioptriás. Annyira eltorzult a szemgolyóm alakja, hogy a szemlencsém már nem tud jól alkamazkodni, azaz ha kontaktlencsét hordok, az vagy olyan, hogy közelre látok, vagy olyan, hogy messzire. Olyat kellett választanom, amivel tudok dolgozni, ezzel se közelre, se távolra. Szemüveget általában már nem is tudok hordani, annyira nehezek lennének a lencsék, hogy folyton a fejemmel folyton egyensúlyoznom kellene, csak vezetéshez használom. (A műtét csak olyan lenne, mint a kontaktlencse, a lényegen nem változtatna, csak elrontaná még a szaruhártyám épségét is). Mindemellett a fényképezőgépen autofókusza nem működik jól, nem tudom ennek mi lehet az oka. Szóljatok, ha egy kép életlen, és meg fogom érteni a kevesebb disznót.
(Én ezen a képen úgy láttam, az ágy éles, csak a tükröződés nem pontos).

Talán a függönynél vágnám a kép szélét (a falat kihagynám) és a keret párhuzamos lehetne a kép szélével. A másik kép nekem "ágyasabb"

Ez nem egy tükör, hanem egy kép (nagyon különös kép), és nekem úgy tűnt, hogy a függöny, a fal, a fura szög a szobáról és az ágy feletti foltok nem tűnnek egy képhez tartozónak (pedig azok, nuku fotosopp), ezért nekem úgy tűnt, egy montázshoz hasonlítanak.

A francba.
Nem tudom mi a képen a montázs. Azt látom, hogy ez az a tükör, meg lámpa, ami a narancsleves kép tetején is látszik. Meg azt látom , hogy ez a kép is bazijó, én meg fél éve szüttyögök az ágyammal, pedig milyen egyszerű.
Talán a fésülködő asztalon, vagy min, az a csíkos dolog kicsit zavaró, bár valószínűleg, ha az asztallap látszana végig, az se lenne jó. Inkább valami más anyag kellene oda.

Új hozzászólás